"Au fost fotbaliști care s-au lăsat după o astfel de accidentare, dar Cristina Neagu are puterea să revină"

Dragoș-Luscan-Kinetoterapeut-Cristina-Neagu.jpg

Kinetoterapeutul Dragoș Luscan confirmă gravitatea accidentării Cristinei Neagu, dar asigură că handbalista poate reveni la forma maximă dacă se recuperează bine
Click.ro

Mulți fotbaliști români s-au lăsat după o astfel de accidentare, dar Cristina Neagu are puterea să revină, spune kinetoterapeutul Dragoș Luscan.

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, asigurându-și prezenţa şi la Campionatul Mondial din 2019. Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă.

“În trecut au fost cazuri de fotbaliști români care s-au lăsat de sport după ce au suferit o accidentare similară cu a Cristinei Neagu. Dar ea are puterea să revină, este mult mai pregătită decât mulți dintre fotbaliști. Apoi ajută enorm tehnicile de recuperare actuale”, a declarat Dragoș Luscan, expertul de la KinetoFit. Dragoș Luscan a lucrat cu Cristina Neagu, el ajutatându-le pe tricolorele pregătite de suedezul Tomas Ryde să cucerească medaliile de bronz la Campionatul Mondial din 2015.

Licențiat în “Sport și performanță motrică” și „Kinetoterapie și motricitate specială” și absolvent al masterului „Nutriție și remodelare corporală” din cadrul UNEFS, Dragoș Luscan a practicat handbal de performanță la echipele HC Argeș și CSA Steaua București. În urma unei accidentări foarte grave, a fost nevoit să își încheie activitatea de sportiv și astfel a început o nouă carieră de kinetoterapeut și preparator fizic la KinetoFit. A lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua București, echipa națională de handbal feminin și masculin a României.

În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Horia Tecău și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor. Iar acum pregătește numeroși sportivi de top, printre care jucătoarele de tenis Gabriela Ruse, Georgia Crăciun, fotbaliști, lotul național de natație, echipa de volei masculin a clubului CSA Steaua București.

Loading...

Citește și