Analiza sezonului încheiat de Simona Halep. Locul 2 şi 5.500.000 $

Ultima actualizare:
Darren Cahill a fost  alături de Simona  de la Indian Wells
Darren Cahill a fost alături de Simona de la Indian Wells

Simona Halep a luat vacanţă mai repede decât credea. Chiar dacă spunea că abia aşteaptă să vină finalul sezonului, acesta a venit cu câteva zile mai repede decât spera. Ea a fost eliminată în faza grupelor Turneului Campioanelor, acolo unde anul trecut jucase finala. Totuşi, s-a ales cu o grămadă de bani pentru cele trei meciuri disputate la Singapore.

Intrată pe teren în meciul de ieri cu obiectivul clar al unei victorii în două seturi, care o califica în semifinale, Simona Halep şi-a văzut năruite şansele de o poloneză, Agnieszka Radwanska, decisă de la început să lupte pentru fiecare minge. Şi i-a reuşit din plin planul, izbutind să câştige un prim set în care a revenit parcă „din morţi”. Radwanska s-a impus în primul act cu 7-6, în 75 de minute, reuşind ca în tie-break să câştige 6 puncte consecutiv şi să revină de la 1-5 la 7-5! Acela a fost momentul crucial al meciului, ambele jucătoare recunoscând că de acolo una şi-a luat zborul – Radwanska –, iar alta s-a dus în picaj (Halep). Radwanska s-a impus cu 6-1 în cel de-al doilea set. “Cheia meciului a fost primul set. Am fost în faţă, am greşit, am revenit apoi. Am jucat fiecare minge şi am adunat puncte bune. Îmi pare bine că am câştigat din nou premiul pentru lovitura anului, mă bucur că tenisul meu e iubit de fani”, a declarat Radwanska. 

La rândul ei, Simona Halep a recunoscut: „Am fost terminată. Nu mai aveam energie. Am fost obosită. Am simţit la un moment dat că am pierdut şansa de a câştiga primul set şi de a câştiga meciul. După primul set, am stat şi mi-am spus că s-a terminat. Da, antrenorul mi-a spus multe lucruri, dar nu le-am putut auzi, pentru că eram terminată şi foarte nervoasă. Dar s-a întâmplat şi un lucru bun. Data viitoare voi şti că dacă nu sunt bine pregătită fizic, trebuie să fac altceva pe teren. Sunt mulţumită de anul ăsta. Acum vreau doar vacanţă. Nu vreau să mă mai gândesc la tenis. Apoi voi fi mai puternică”, a declarat Halep.

«Am fost terminată, nu mai aveam energie»

Oricum ar fi, dacă trage linie şi adună, Simona Halep poate spune că a avut un an foarte profitabil. Ea a adunat, doar din participarea la Turneul Campioanelor, suma de 304.000 de dolari (153.000 de dolari victoria cu Pennetta şi 151.000 de dolari cele trei meciuri disputate). Această sumă se adaugă celor 3.614.127 de dolari obţinuţi din tenis în 2015, ceea ce duce la un total de 3.918.127 de dolari doar din tenis în acest an. Acestei sume i se adaugă, conform topului Forbes publicat în vară, suma de aproximativ 1,6 milioane de dolari din contractele publicitare, ceea ce duce la un total de 5,5 milioane de dolari obţinuţi în acest an din tenis sau din afara lui. O sumă care o situează pe Simona între primele 5 cele mai bogate jucătoare tenis din 2015. Clasamentul este încă în curs de realizare, pentru că Turneul Campioanelor se află încă în curs de desfăşurare, iar banii rămaşi în joc sunt foarte mulţi.

Halep va termina anul pe locul 2 în lume

Între Halep şi Muguruza  se va decide ocupanta  locului 2 în 2016
Între Halep şi Muguruza se va decide ocupanta locului 2 în 2016

Pentru Simona Halep, aceasta a fost ultima competiţie a anului 2015. Chiar dacă nu şi-a apărat toate punctele acumulate anul trecut prin calificarea în finala Turneului Campioanelor, ea a reuşit să adune destule pentru a încheia anul pe poziţia a doua în clasament. Singura jucătoare care ar fi putut să o întreacă pe româncă era Garbine Muguruza, cu condiţia ca spaniola să intre în posesia trofeului cu maximum de victorii, iar românca să nu câştige nici un meci la Singapore. Însă victoria obţinută în partida cu Flavia Pennetta îi asigură Simonei Halep locul 2 WTA, cu 6.060 de puncte. Aceasta este cea mai bună clasare din cariera Simonei Halep la final de an. Ea a terminat anul 2014 pe locul 3 WTA, după Serena Williams şi Maria Şarapova, iar 2013 pe locul 11 WTA. Serena Williams va fi şi în acest an numărul 1 mondial, cu 9.945 de puncte. Dintre români, numai Ilie Năstase a încheiat un an pe locul 1 al clasamentului mondial, în 1973.

Ce antrenor va avea în 2016?


    Darren Cahill a fost  alături de Simona  de la Indian Wells
Darren Cahill a fost alături de Simona de la Indian Wells

Finalul sezonului va însemna şi finalul relaţiei contractuale dintre Simona Halep şi antrenorul australian Darren Cahill. După cum jucătoarea noastră a recunoscut de-a lungul timpului, tehnicianul venit pe filiera echipei Adidas a ajutat-o foarte mult în perfecţionarea loviturii de rever, dar şi la serviciu sau la creşterea încrederii în forţele proprii, aşa că e de dorit ca ei să continue să lucreze împreună. Mai mult, cum echipa Adidas se va desfiinţa la finalul sezonului, Cahill este liber de contract. Evident, şi australianul ar vrea să continue cu Simona Halep, totul depinzând de cum se înţeleg din punct de vedere financiar, pentru că el este unul dintre cei mai scumpi antrenori din circuit, cu un salariu anual în jur de 700.000 de dolari. 

Şarapova a calificat-o pe Radwanska

În ultimul meci al Grupei Roşii, Maria Sharapova a învins-o cu scorul de 7-5, 6-1 pe Flavia Pennetta, calificându-se cu maximum de puncte în semifinale. Acest rezultat era singurul care o putea califica pe Agnieszka Radwanska în penultimul act. În semifinalele care vor avea loc sâmbătă, Şarapova va juca împotriva ocupantei locului doi din Grupa Albă, iar Radwanska împotriva câştigătoarei acelei grupe. Azi se vor disputa ultimele două partide din Grupa Albă: Garbine Muguruza - Petra Kvitova şi Lucie Safarova – Angelique Kerber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net