Ana Maria Popescu Brânză e campioană națională la spadă după opt ani

branza-ana-maria-popescu-cn-2021-spada.jpg

Ana Maria Popescu Brânză, alături de  colega sa de club, Greta Vereș
Ana Maria Popescu Brânză, alături de colega sa de club, Greta Vereș
Foto: Facebook / FR de Scrimă

Stelista Ana Maria Popescu Brânză (36 de ani) a dominat ediția din acest an a Campionatului Național de spadă. Vicecampioana olimpică de la Beijing s-a impus cu 15-8 în finala cu colega sa de club Greta Vereș.

Lider mondial al probei, Ana Maria a fost creditată cu prima șansă la victorie. Înainte de a atinge finala, ea a trecut de Greti Găman (CSU Craiova /  15-1), Mihaela Leonte (CS Dinamo / 15-9), Andrada Ghica (CS Dinamo /15-10) și Bianca Benea (CSM Oradea / 15-13). Până în ultimul act, Greta Vereș a avut următorul parcurs: 15-6 cu Ana Maria Melintescu (CS Dinamo), 15-11 cu Cristina Constantinescu (Steaua), 15-10 cu Alexandra Predescu (Steaua) și 15-10 cu Amalia Tătăran (CS Dinamo).   
După acest nou succes, Ana Maria Popescu Brânză a postat următorul mesaj pe contul ei de Facebook: „Dimineață, în vestiar, mă uitam în oglindă și-mi număram firele albe (nu fără să mă întreb ce mai caut acolo). Ceva mai târziu, chiar înainte de începerea semifinalei, o aud pe Alina Alexoi prezentând-o pe Bianca Benea... "sportiva de la CSM Oradea, are 22 de ani...".  Fac un calcul rapid și primul titlu național la seniori l-am câștigat pe când aveam 15 ani... adică în anul în care se năștea Bianca. Cu toate acestea, am încheiat ziua spunându-mi... DA, Ana, MAI POȚI. Bravos, echipă”. 

La competiția găzduită de Sala „Ana Pascu” din Complexul Sportiv Floreasca au participat  35 de  spadasine.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1