Am învins Norvegia la handbal după 16 ani! Ce au zis eroinele noastre!

tomas-ryde-handbal-.jpg

Tomas Ryde, un antrenor mulţumit

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie istorică în faţa Norvegiei, 25-20 (16-9), în Sala Polivalentă din Cluj, într-un meci din preliminariile Euro 2016. România câştigase ultima dată cu Norvegia acum 16 ani, la Euro 2000, scor 26-22.

"Mă bucur că am reuşit să învingem Norvegia după atâţia ani, cea mai bună echipă la nivel mondial din ultimul deceniu. Cred că astăzi am învins pentru că tactica noastră a fost mai bine pusă la punct şi am jucat ca o echipă. Vom fi fericite încă o oră probabil, iar apoi ne concentrăm pe ce urmează, obiectivul major fiind meciurile de la turneul preolimpic din Danemarca", a spus Eliza Buceschi.

"Cred că am învins Norvegia pentru că România a jucat atât de bine din primul minut şi am arătat că poate fi bătută. Au fost şi momente, mai ales după pauză, când am avut o cădere, dar ne-am adunat şi am reuşit să trecem peste momentul când am venit la trei goluri şi am câştigat meciul. Publicul de la Cluj a contat foarte mult, le mulţumim din tot sufletul şi ne-am dori să ne urmeze peste tot în ţară unde va juca naţionala României. Sperăm aă vină alături de noi cât mai mulţi fani şi la turneul preolompic din Danemarca", a spus şi vedeta Cristina Neagu.

Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci, mai ales că la Campionatul Mondial am fost la un pas de finală după meciul cu Norvegia. Am avut parte de un public minunat, care ne-a creat nişte senzaţii unice. Urmează meciul retur cu Norvegia. Nu vreau să spun că îl sacrificăm, dar meciurile de la turneul preolimpic sunt mai importante", a anunţat şi Oana Manea.

Am obţinut o victorie încântătoare şi cred că asta s-a întâmplat şi pentru că jucătoarele noastre au fost mai încrezătoare azi. Le felicit pe toate, chiar şi pe fetele care sunt în lotul lărgit dar nu sunt astăzi la Cluj. Apoi focusul maxim este pe turneul preolimpic", a declarat şi antrenorul naţionalei de handbal feminin, Tomas Ryde.

Loading...

Citește și

  • cristina neagu

    Echipa naţională feminină de handbal a României a izbutit o victorie de pus în ramă împotriva Norvegiei, campioana mondială şi olimpică la zi. Sportivele conduse magistral de Cristina Neagu le-au învins pe nordice cu scorul de 25 - 20.

  • paula ungureanu handbal romania

    Naționala feminină de handbal a României a încheiat cu medaliile de bronz parcursul senzațional de la Campionatul Mondial! În finala mică, româncele au învins cu scorul de 31-22 (15-8) Polonia, la capătul celui mai ușor meci de până acum pentru ”tricolore”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1