Altă ”misiune imposibilă” pentru poloiști la CE 2020

romania-polo-ce-2020.jpg

Poloiștii și antrenorii exultă după victoria cu Rusia
Poloiștii și antrenorii exultă după victoria cu Rusia
Foto: Facebook/LENEuropeanWater-Polo

Tricolorii încearcă să câștige mâine seară, la ora 20.00, și cu Grecia în ”barajul” pentru sferturile de finală ale Campionatului European de polo de la Budapesta

Întrecută de Olanda (8-9) și Serbia (7-15), România a reușit să se claseze pe locul 3 în Grupa B grație succesului cu 11-10 (3-3, 3-2, 2-0, 3-5) din meciul cu Rusia. 
Cosmin Radu și colegii săi se țin de surprize la această ediție a Campionatului European. Iar dacă în fața Olandei ei au clacat neașteptat, pierzând cu 0-3 ultimul sfert, în disputa cu Rusia ei s-au revanșat din plin. Grație golurilor marcate de Gheorghe (3), Prioteasa (2), Radu (1), Georgescu (1) și Fulea (1), naționala noastră nu numai că s-a revanșat pentru înfrângerea de la ediția din 2018 a Europenelor (7-12), dar și-a asigurat și prezența în ”barajul” pentru sferturile de finală ale competiției. Una care se desfășoară la Budapesta, adică acolo unde a terminat pe locul 8 în 2014 după ce obținuse și ultima victorie (11-8) în fața... Rusiei.  
Pentru a ajunge în ”sferturi”, România trebuie să câștige meciul cu Grecia, programat mâine seară, la ora 20.00. Un meci deloc ușor, în fața unei formații care a fost superioară naționalei noastre atât ca poziționare, cât și în ultimele dispute directe de la CE. În 2016, Grecia s-a impus cu 15-9 în optimile de finală, iar în 2014 a câștigat cu 10-9 în faza grupelor. Celelalte trei meciuri de  baraj pentru sferturile de finală sunt programate tot astăzi, după cum urmează: Muntenegru – Turcia, Germania – Spania și Rusia – Georgia. 
Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO. Din Europa sunt calificate deja la Jocurile Olimpice trei formații: Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1