Alin Firfirică a ”rupt” blestemul din urmă cu patru ani și merge la Jocurile Olimpice!

alin_firfirica.jpg

Alin Firfirică, la antrenament
Alin Firfirică, la antrenament

Atletul Alin Firfirică s-a calificat, pentru prima dată, la Olimpiadă, deși reușise și la precedenta ediție, de la Rio, să-și facă baremul, însă cu o săptămână mai târziu decât trebuia, astfel că atunci i-a fost interzisă participarea la competiție.

Discobolul și-a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu o aruncare de 67,32 m, reușită la Memorialului ''Kamila Skolimowska'' de la Katowice (Polonia). Românul a și câștigat proba de aruncare a discului, ultima tentativă măsurând 67,26 m, un alt rezultat remarcabil. În vârstă de 23 de ani, Firfirică va bifa la Tokyo prima sa prezență la Jocurile Olimpice. Ratarea “la mustață” a ediției de la Rio este de poveste. “Mă bucur foarte mult că am reușit să obțin aceste bilete, este un vis devenit realitate, mai ales după eșecul de la ediția trecută. Atunci mi-am facut baremul, dar la o săptămână după ce s-au închis listele și nu am mai fost acceptat. Lucrul acesta m-a motivat. L-am avut alături și pe tatăl meu, care a fost sportiv de performanță. A făcut kaiac canoe, și-a dorit foarte mult să ajungă la o ediție de Jocuri Olimpice, dar nu a reușit. Și-a pus toate bazele în mine. Sunt sigur că s-a bucurat foarte mult să vadă că am ajuns aici și mi-am îndeplinit și eu visul și și el”, a declarat Alin Firfirică.

Legitimat la CSA Steaua, Alin Firfirică are în palmares o medalie de aur și una de argint la Campionatele Europene U23, obținute în 2015 și 2017, dar și medalia de aur la Cupa Europei de Aruncări la U23, cucerită în 2017. La Campionatele Europene de seniori, din 2018, s-a clasat pe locul al 7-lea.

Pe lângă realizarea baremului pentru Tokyo, aruncarea de 67, 32 m reușită în Polonia reprezintă și cea mai bună performanță personală. Forma excelentă în care se află îl obligă pe Firfirică să își schimbe obiectivul pentru Campionatul Mondial de la Doha. “M-am trezit cu un rezultat foarte mare. Aveam de gând să plec la Campionatul Mondial cu visul de a fi în finala de 8, dar acum se pare că am altă presiune pe cap și sunt văzut ca un candidat la medalie”, a mai spus Firfirică.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1