Alin Alexuc-Ciurariu și Andreea Beatrice Ana și-au asigurat participarea la Jocurile Olimpice

alexuc-alin-gettyimages-590454690.jpg

Alin Alexuc-Ciurariu va participa pentru a treia oară la Jocurile Olimpice
Alin Alexuc-Ciurariu va participa pentru a treia oară la Jocurile Olimpice
Foto: Guliver / GettyImages

Găzduit de Sofia, Turneul de lupte calificativ la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost de bun augur pentru alți doi români. După Albert Saritov (lupte libere), care și-a câștigat pașaportul olimpic joi, Andreea Beatrice Ana (53 kg) și Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane) și-au asigurat prezența la cea mai importantă competiție polisportivă a anului. Delegația României numără acum 66 de sportivi, dintre care 4 sunt de la lupte.

Mai întâi, Federația Română de Lupte (FRL) a salutat reușita Andreei, care a participat la categoria 53 de kilograme: "Ce performanţă superbă pentru România şi pentru mezina Lotului de Senioare, Andreea, care măreşte delegaţia olimpică cu încă o luptătoare! Andreea Beatrice Ana (53 kg) a învins-o pe sportiva din Canada, în semifinale, după un meci de foc, cu scorul 4-2. Pentru Ana Andreea va fi prima participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice! Felicitări antrenorilor Nikolai Stoianov, Adina Popescu si staff-ului Adriana Limona (Medic), Beatrice Oancea (Maseur), precum şi tuturor celor care au contribuit la descoperirea şi formarea luptătoarei ce ne reprezintă cu mândrie! Luptele româneşti au arătat încă o dată că merită de ce merită să fie la loc de cinste!".
Apoi, FRR a jubilat la reușita lui Alin Alexuc-Ciurariu: “Cel mai ”greu” membru al Team Romania calificat la Jocurile Olimpice e de azi luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, categoria 130 kg. Alin a reuşit să îşi câştige biletul olimpic la Turneul Mondial de calificare de la Sofia. Cu victorie în lupta decisivă în faţa polonezului Rafal Krajewski, după ce a trecut de Arata Sonota (Japonia) şi Alimkhan Syzdykov (Kazahstan), Alin bifează a treia prezenţă la Jocurile Olimpice după ediţiile Londra 2012 şi Rio 2016”, a precizat COSR pe Facebook. În finala turneului de calificare de la Sofia, sportivul român îl va întâlni pe finlandezul Elias Kuosmanen.

Lista sportivilor români calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)
Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3
Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin
Ciclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea, grație poziției ocupate la final de 2019 în clasamentul pe națiuni
Fotbal (18): echipa naţională olimpică
Gimnastică artistică (3): Maria Holbură, Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)
Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 m
Lupte (4): Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat.  130 kg), Albert Saritov (lupte libere, cat.97 kg), Alina Vuc (cat. 50 kg),  Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
Scrimă (2): Ana Maria Popescu Brânză (spadă individual), Iulian Teodosiu (sabie individual)
Tenis de masă (4): echipa feminină formată din 3 jucătoare (Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro), Ovidiu Ionescu
Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)

Loading...