28 de campioane o susţin pe Ponor

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor  are cele mai mari  şanse la medalii  pentru România
Cătălina Ponor are cele mai mari şanse la medalii pentru România

Europenele de gimnastică revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca. La concursul din Ardeal vor fi prezente 28 de foste gimnaste, care au adus ţării noastre trofee continentale, mondiale şi olimpice. Nu va lipsi Nadia Comăneci, pe care organizatorii au numit-o ambasador al Europenelor.

La finalul săptămânii viitoare, Clujul va fi centrul gimnasticii de pe continent. Ardelenii organizează Campionatele Europene, iar interesul publicului a fost uriaş, peste 15.000 de bilete puse în vânzare pentru finalele competiţiei fiind deja vândute. Ţara noastră va fi reprezentată de  Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, respectiv de Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna, iar obiectivul delegaţiei este de a câştiga a 2-3 medalii. Sportivii ”tricolori” vor fi susţinuţi din tribune de invitaţi speciali! Nu mai puţin de 28 de foste campioane europene, mondiale sau olimpice vor fi la Cluj alături de gimnaştii noştri. Nu lipseşte  Nadia Comăneci, care este chiar ambasadorul competiţiei. O surpriză va fi prezenţa la Cluj a Soniei Iovan, prima gimnastă care a reprezentat România la Europene, ediţia din 1957, triplă medaliată atunci. 

În vârstă de 81 de ani, Sonia Iovan locuieşte acum în Franţa şi a sosit deja în ţară. Alte 26 de foste campioane au răspuns pozitiv invitaţiilor făcute. Printre ele se numără: Ecaterina Szabo, Simona Amânar, Daniela Silivaş, Maria Olaru, Sandra Izbaşa  şi Monica Roşu. Andreea Răducan, multiplă medaliată la toate competiţiile de anvergură va fi prezentă în calitate de promotor al evenimentului, împreună cu Mariana Bitang.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net