Uite cum va fi vremea de Crăciun!

5-act-1.jpg

Din 23 decembrie, în toată ţara se încălzeşte uşor
Citeste tot despre: 

Toată lumea face planuri pentru minivacanţa de Crăciun. Meteorologii ANM spun că în această perioadă va fi vreme destul de rece, iar precipitaţiile vor fi puţine şi slabe.

Cei care au plecat zilele trecute cu trenul au avut surpriza neplăcută să stea în câmp cu orele pentru că vremea rea a întrerupt curentul. Aşadar, informaţi-vă înainte de a pleca la drum! Meteorologii ANM au emis o prognoză, pe regiuni. 

  • În vestul ţării va fi mai rece decât ar fi normal: în jur de zero grade la prânz şi până la minus 5˚C în timpul nopţilor. Din 22 decembrie, temperaturile vor urca uşor, până la 6˚C de Crăciun, iar după 27 decembrie, se va răci din nou. Vor fi precipitaţii slabe în fiecare zi, dar pe arii extinse după 20 decembrie.
  • În Transilvania, temperaturi de 0˚C la prânz şi până la -10˚C nopţile. Şi aici temperaturile vor urca uşor, la 2 – 4˚C, din 23 decembrie până în 28 decembrie. Vor fi condiţii de precipitaţii după 21 decembrie.
  • În nordul ţării, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit: în jur de 0˚C la prânz şi până la -6˚C în timpul nopţii. În perioada 23 – 28 decembrie va fi o uşoară încălzire, până la 2 – 4˚C la prânz. Sunt prognozate precipitaţii după 20 decembrie.
  • În Moldova, vremea va fi rece până în 20 decembrie, cu -6˚C la prânz şi -10˚C noaptea. Din 23 decembrie, la prânz vor fi în jur de zero grade, iar nopţile vor fi cu -4˚C. Precipitaţiile vor fi slabe, după 21 decembrie.
  • În Muntenia şi Oltenia, până joi va fi rece: -2˚C ziua şi - 10˚C în noaptea de 20 decembrie. Apoi, frigul se mai domoleşte: 2 – 4˚C  ziua şi -2˚C noaptea. Sunt prognozate precipitaţii în zilele de 21 şi 22 decembrie, apoi după 26 decembrie.
  • 6 În Dobrogea, se va răci până pe 20 decembrie, apoi temperaturile vor urca uşor, la 4 – 6˚C, până în 28 decembrie. Precipitaţii vor fi puţine, slabe cantitativ, în zilele de 21 şi 22 decembrie.
  • La munte va fi mai frig decât ar fi normal: între zero şi - 3˚C ziua şi în jur de -6˚C noaptea. Cele mai ridicate valori vor fi între 24 şi 26 decembrie: în jur de 0˚C la prânz şi -2˚C noaptea. Precipitaţiile vor fi slabe, în perioada 21 – 30 decembrie.

Click! spune

În ultimele 24 de ore, unsprezece judeţe au fost afectate de viscol şi ninsori. Au fost doborâţi de greutatea zăpezii sau de vântul puternic  128 de copaci care au avariat nouă autovehicule, anunţă IGSU. Mai multe curse aeriene au înregistrat întârzieri la decolarea de pe aeroporturile din Sibiu şi Bucureşti.

Loading...