Prognoza meteo. Primele zile de caniculă după ploile abundente

plaja-mare-litoral.jpg

foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

După ciclonul care a lovit violent România aducând ploi torenţiale, inundaţii şi viituri, meteorologii vin cu veşti bune. De marţi, 22 iunie, vremea începe să se încălzească şi este posibil să avem primele zile de caniculă.

„Instabilitatea atmosferică va caracteriza şi prima zi a săptămânii, 21 iunie, când începe şi vara astronomică. Aria şi intensitatea ploilor se va restrânge însă şi este posibil ca pe parcursul zilei de luni aceste fenomene de instabilitate să se manifeste în special în zonele de deal şi de munte şi doar la nivel local şi în partea de sud, sud-est şi centru a ţării”, potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, citat de Adevarul.ro.

Conform specialistului, de marţi, 22 iunie, valorile de temperatură vor creşte. „Este posibil să avem şi primele zile de caniculă, cu temperaturi de 35 şi izolat 36 de grade Celsius, în special în zonele de vest şi sud-vest, a declarat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM. Ulterior, şi în partea de sud, inclusiv în Capitală, am putea avea temperaturi de 32-33 de grade Celsius. Săptămâna 21-28 iunie va fi caracterizată de valori ale temperaturilor mai ridicate în aproape toată ţara, dar mai ales în jumătatea vestică, unde ar putea fi chiar şi cu 3 grade mai cald decât ar fi normal în această perioadă. Este de aşteptat ca vremea să continue să fie caldă şi fără precipitaţii până în jurul datei de 19 iulie”, a mai spus directorul ANM.

 

Citește pe www.adevarul.ro prognoza pentru săptămâna 21-28 iunie

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1