Nici în ianuarie nu vine iarna?

Ultima actualizare:

    2015 Bătrânica înfruntă  nămeţii şi gerul  de -21 de grade
2015 Bătrânica înfruntă nămeţii şi gerul de -21 de grade

După un Revelion la 15 grade Celsius şi un decembrie mai cald ca niciodată, iată că nici luna ianuarie nu aduce iarna în România. Din contră, pare că se încălzeşte de la o zi la alta, iar primii ghiocei au răsărit deja în curţile oamenior.

1 ianuarie 2015. O bătrânică traversează un pod din Iaşi, îmbrăcată modest, cu sacoşica într-o mână şi cu un baston în cealaltă.1 ianuarie 2018. Aceeaşi bătrânică traversează acelaşi pod din Iaşi, îmbrăcată fix la fel, sprijinită în acelaşi toiag. Diferenţa? Vreo 22 de grade Celsius! Vasile Ursache, autorul celor două fotografii, a surprins în imagini cum au oscilat temperaturile în doar câţiva ani, de la minus 21 de grade Celsius, la 1 grad cu plus.


    2018 Aceeaşi femeie, îmbrăcată  identic chiar dacă afară termometrul  indică 1  grad Celsius
2018 Aceeaşi femeie, îmbrăcată identic chiar dacă afară termometrul indică 1 grad Celsius

De la ninsoare şi nămeţi, la soare cu dinţi primăvărateci. Aproape că nici nu ştii dacă este o veste bună sau una rea. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate şi pentru perioada următoare, în aproape toată ţara. După un Revelion cu maxime de 14-15 grade, faţă de multele grade cu minus, cât ar fi fost normal, se pare că nici în luna ianuarie nu ne vom întâlni cu iarna. Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează că în prima jumătate a lunii ianuarie vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, însă vor exista şi variaţiuni de temperatură. Va ploua în mai multe regiuni astăzi şi mâine, dar şi în perioada 9-11 ianuarie, însă şansele de ninsoare sunt minime. În Capitală, temperaturile medii diurne vor fi de 11 grade în primele zile şi vor coborî spre 6-8 grade la finele săptămânii. Cu toate acestea, va fi mult mai cald decât normalul acestei perioade! Oricum, din 7 ianuarie vremea se va încălzi din nou, astfel încât mediile diurne se vor apropia de 10 grade. Şi la munte va fi mai cald decât ar trebui! În timpul zilei, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele medii ale nopţii vor fi cuprinse în general între -10 şi -5 grade. Aici, cele mai ridicate şanse de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalele de 2-5 şi 9-14 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net