Iarna a venit deja la munte. Ninge ca-n poveşti în Masivul Rarău

vreme.jpg

vreme iarna munte
În Masivul Rarău a început să ningă
foto: captură video

Vremea a schimbat foaia de la o zi la alta şi iată că deja vorbim de o atmosferă de iarnă la munte. În Masivul Rarău, temperaturile au scăzut atât de mult încât avem parte şi de ninsoare. Meteorologii au anunţat deja că în ţara noastră va intra un fron de aer rece, care va aduce aceste modificări în termometre.

O filmare postată pe pagina de Facebook Meteoplus surprinde în imagini o ninsoare ca în povești în Masivul Rarău. Nu este prima la munte din acest sezon.  

Prima dată când a ninic a fost pe 20 septembrie, în Munții Giumalău, în partea de vest a masivului Rarău-Giumalău. Temperatura a scăzut atât de mult, încât primii fulgi nu au mai așteptat anotimpul rece și s-au așternut încă din luna septembrie.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologii ANM vă informează că din 3 octombrie, până sâmbătă, 5 octombrie, vor fi ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

”Aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie, în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice. Se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40-50 km/h”, informează ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza prezentul mesaj.

 
Citeşte şi:
 
Vremea în Capitală. Prognoză meteorologică specială pentru 4 octombrie
 
Loading...