Iarna se întoarce după 3 zile de primăvară

Ultima actualizare:

    Meteorologii ne avertizeazăFoto: Click!
Meteorologii ne avertizeazăFoto: Click!

Nu vă lăsaţi înşelaţi de vremea primăvăratică de afară. După câteva zile cu temperaturi până la 14 grade, la sfârşitul săptămânii se întoarce iarna. Meteorologii anunţă ninsori importante şi ger, de duminică.

Iarna nu vrea să plece. După ce vremea ne va amăgi cu temperaturi de primăvară, la sfârşitul săptămânii vom avea parte de ce e mai rău: ninsori şi ger. Meteorologii au prognozat pentru azi temperaturi de până la 10 grade în sudul ţării, iar pentru mâine chiar 14 grade în Lunca Dunării. Azi vom avea ploi slabe care se vor extinde mâine în aproape toată ţara, cu excepţia Munteniei unde la prânz va fi soare şi până la 11 grade.

Până vineri, aşa va fi vremea, după care se întoarce iarna. În Banat, termometrele vor arăta doar 1 grad, în Maramureş la prânz vor fi -2 grade, iar noaptea va fi ger, sub -10 grade. În Moldova, azi vor fi 4 grade, dar de vineri coboară la -2 grade, ziua, şi -10 grade, noaptea şi dimineaţa. În aceste regiuni şi în Transilvania, va ninge în cantităţi importante în acest weekend. În Muntenia, temperaturile vor coborî la 2 grade ziua şi -8 grade noaptea. În acest sfârşit de săptămână, în sud, vor fi precipitaţii mixte, apoi sunt condiţii de ninsori slabe. Vremea rece şi ninsorile vor dura până în jurul zilei de 11 februarie.

Potop la 250 km de România

Râul Cerna a ieşit  din matcă şi  a inundat oraşul  Smolyan din  sudul ţării
Râul Cerna a ieşit din matcă şi a inundat oraşul Smolyan din sudul ţării

Situaţie dramatică în Bulgaria! Inundaţiile şi rafalele de vânt au făcut prăpăd în weekend în mai multe oraşe, fapt ceea ce a determinat autorităţile să declare stare de urgenţă, potrivit Novinite.com. Râul Cerna a ieşit din matcă şi a inundat oraşul Smolyan din sudul ţării.

Alunecările de teren au provocat avarierea unor poduri şi şosele. Un copil de nouă ani şi un bărbat şi-au pierdut viaţa, iar mai multe persoane au fost declarate dispărute.

Un cod roşu de inundaţii a fost emis pentru Râul Tundja, în zona Yambol şi Elhovo, situată la 250 km de România. Cod portocaliu de inundaţii a fost emis pentru Râul Mariţa, în apropiere de Plovdiv, Parvomai, Harmanli şi Svilengrad şi pentru Râul Sazaliyka, în zona din apropiere de Galabovo. Echipele de urgenţă acţionează în zonele cele mai afectate. Pagubele înregistrate până în prezent depăşesc 5 milioane € (circa 19,5 de milioane de lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net