Cod galben de caniculă! Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Ultima actualizare:

    Vremea va fi caniculară începând de duminică (5 iulie) până miercuri (8 iulie)
Vremea va fi caniculară începând de duminică (5 iulie) până miercuri (8 iulie)

Începând de dumincă (5 iulie) se anunță o săptămână caniculară în toată țara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor ajunge chiar și până la 33-34 de grade Celsius.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru șase județe din vestul și nord-vestul României. Temperaturile vor ajunge în termometre chiar și până la 37 de grade luni, iar marți și miercuri canicula va cuprinde tot restul țării. Luni, vremea va fi caniculară în Arad, Timiș, Bihor, Sălaj, Satu Mare și Maramureș, aceste județe fiind cele vizate de atenționarea de cod galben. De asemenea, indicele de umezeală (ITU) va depăși limita critică de 80 de unități, informează ANM. Marți și Miercuri, căldura se va extinde asupra întregii țări.

Atât în București, cât și în Banat, Crișana, Moldova și restul Munteniei se anunță temperaturi ridicate până la pragul caniculei. În toate aceste regiuni se vor înregistra temperaturi de până la 34 de grade în timpul zilei, informează ANM.

În Muntenia, duminică (5 iulie) vremea va deveni din ce în ce mai călduroasă, temperaturile caniculare înregistrându-se, mai ales, la câmpie. În timpul nopții, temperatura medie va fi de 18 grade Celsius.

Dobrogea va fi și ea lovită de căldură. În timpul zilei se vor înregistra temperaturi de 30 de grade Celsius, iar nici noaptea nu va fi prea răcoroasă, temperaturile nocturne ridicându-se chiar și până la 20 de grade.

În Moldova, vremea va fi izolat caniculară, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade, iar cele nocturne ajungând până la 18 grade Celsius. În Banat, mediile regionale vor similare până miercuri, când s-ar putea înregistra temperaturi de 34 de grade în timpul zilei. Temperaturile minime vor crește până la valorile de 18 – 19 grade Celsius.

Aversele vor fi slabe din punct de vedere cantitativ, de luni până joi.  În Crișana, de asemenea, începând de miercuri, vor fi înregistrate maxime regionale între 33 – 34 de grade, iar media temperaturilor minime va fi de 17 – 18 grade Celsius.

Transilvania va fi zona cea mai răcoroasă în această săptămână, cu temperaturi maxime de până la 30 – 31 de grade, iar cele minime de până la 11 – 12 grade.  În Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 32 de grade în timpul zilei. Pe timp de noapte, vremea va fi mai blândă în această regiune, cu temperaturi de până la 16 grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net