Avertizări de caniculă pentru 27 de județe

Avertizări de caniculă pentru 27 de județe. Cod portocaliu de caniculă sâmbătă (25 iulie), în șapte judeţe: Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galați și, parțial, Bacău și Vrancea. Potrivit meteorologilor sub cod galben vor fi Capitala și restul județelor, cu excepția Sucevei, Harghitei, Covasnei și Brașovului.

  • Prag critic al indicelui temperatură-umezeală. Temperaturile maxime se vor situa în cea mai mare parte a țării între 35 şi 37˚C, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş. Cel mai mult vor suferi de căldură locuitorii din Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galaţi, precum şi cei din zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea.
  • Buton de panică. Vârstnicii care locuiesc singuri pot semnala cu ajutorul unei brăţări din silicon, prevăzută cu buton de panică, faptul că se confruntă cu o problemă medicală. Este vorba de un proiect lansat vineri în Capitală de Fundaţia Crucea Alb Galbenă, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Apelul va fi direcționat dintr-un dispecerat al fundației la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.
  • Rugăciune aducătoare de ploi. Patriarhia Română îndeamnă preoții și credincioșii să intensifice rugăciunea pentru “ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului”, în această perioadă de secetă, potrivit Mediafax. “Seceta afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor”, se arată în comunicatul bisericii.
  • Incendii în Deva. Trei incendii au izbucnit la groapa de gunoi a Devei, din cauza caniculei, pompierii fiind nevoiţi să intervină de nouă ori într-o singură săptămână pentru a stinge flăcările, transmite agenţia Mediafax. Din 17 iulie, pompierii au avut zile fripte în zona gropii de gunoi.
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1