Atenţie! Va fi viscol în sudul ţării şi la munte

viscol.jpg

viscol
Astăzi, vântul va spulbera zăpada în Oltenia şi Muntenia

Aşteptam să culegem ghiocei, dar iarna nu ne lasă. Vântul a suflat năpraznic vineri, 6 februarie, cu rafale de până la 70 km/h, şi a început să ningă.

Meteorologii au fost nevoiţi să emită ”cod galben” din cauza vântului care a sporit senzaţia de frig, în jumătatea de sud a ţării.  De pildă, la Alexandria, vineri la prânz termometrele indicau 1 grad, dar din pricina vântului senzaţia de frig a fost ca la -20 de grade.
Un ciclon venit din Marea Mediterană a pătruns vineri, 6 februarie, în ţara noastră şi ne-a adus precipitaţii. Dinspre Siberia a coborât un val de aer polar care ne aduce temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă a anului.

vreme-tabel.jpg

vreme prognoza
Prognoza

Ploile de joi seară s-au transformat ieri în ninsori care s-au extins din Banat spre Oltenia şi Muntenia şi care vor continua şi în această dimineaţă.
”Se va depune un strat de zăpadă de 15 -20 cm, dar vor fi zone unde vântul va viscoli zăpada. De aceea, este posibil ca pentru câteva ore să emitem avertizare cod portocaliu în estul Olteniei şi vestul Munteniei, unde vizibilitatea va fi scăzută, sub 50 metri. Luni, cerul se degajează de nori şi vor mai fi doar ninsori răzleţe în est. Însă, primele trei nopţi vor fi temperaturi scăzute, de până la minus 10 grade”, ne-a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1