Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul României

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Stare de urgenţă de gradul zero, în Ucraina, unde peste 80.000 de oameni s-au îmbolnăvit de gripă porcină. Dintre aceştia, 39 au fost ucişi de virusul nemilos. Oamenii s-au baricadat în case, pe şcoli s-a pus lacătul, întrunirile publice au fost interzise, iar ţările vecine Ucrainei se gândesc serios să închidă graniţele.

Măsuri ca în vreme de război. Străzi pustii, uşi bine ferecate, oameni cu măşti pe faţă, farmacii golite, filtre de poliţie la intrările în localităţi, verificări la sânge.

Toate mitingurile, meciurile de fotbal şi concertele au fost anulate, iar unităţile de învăţământ au fost închise timp de trei săptămâni.

Mai exact, nouă regiuni din Ucraina sunt în carantină, după ce autorităţile au anunţat că au fost confirmate 81.000 de cazuri de gripă porcină.

image

Cine vrea să iasă dintr-una dintre zonele pandemice trebuie să aibă acte care să-i permită acest lucru. Astfel că prin cordoanele de poliţie au voie să treacă doar cei care prezintă foaie de drum, foaie de deplasare sau certificat de deces al unei rude.

Mai citeşte:

Persoanele cu simptome de viroză ar trebui să se izoleze la domiciliu

Măştile chirurgicale, inutile în faţa porcinei

Spray nazal pentru răceli şi gripa A/H1N1

Situaţia cea mai gravă este în Ternopil, Lviv şi regiunile Ivano-Frankvisk. În doar 24 de ore, în Ternopil, au murit 12 oameni, din cauza pneumoniei care a apărut ca o complicaţie a gripei, în Lviv, alte 13 persoane au pierdut lupta cu virusul ucigaş, iar în Ivano-Frankvsk, 6.

Trei decese au fost înregistrate în oraşul Rivne şi în regiunile Cernăuţi, unul, în regiunea Carpaţilor, altul în Volyni.

Groaza a pus stăpânire pe oameni, văzând cu câtă repeziciune se extinde epidemia de gripă şi cu câtă violenţă atacă virusul tinerii şi copiii (33.500 de cazuri, dintre care 1.100 internaţi).

Conform publicaţiei Blik din Ucraina, disperarea a cuprins şi autorităţile, după ce cinci oameni au murit din cauza unei forme severe de pneumonie, care nu a reacţionat la nici un fel de antibiotic.

Medicii care i-au îngrijit pe bolnavi au mărturisit că aceştia „au ars" timp de trei zile, de la debutul bolii.

Bulgaria - Stare de urgenţă

Bulgarii au declarat, în oraşul Nikopole, stare de urgenţă din cauza gripei, care a ucis deja doi oameni.

simeon stalpnicul png

Autorităţile au decis, astfel, închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş şi din localităţile din apropiere, dar şi interzicea organizării de reuniuni publice.

Cele mai afectate regiuni din Bulgaria sunt Iambol, Şumen, Plevana, Loveci, Burgas şi Gabrovo. Oraşele Sofia, Plovdiv şi Varna au înregistrat o intensificare a numărului de cazuri de gripă A H1N1.

România - Ne apropiem de 500 de cazuri

În România, au fost confirmate, potrivit ultimei raportări a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, 430 de cazuri de gripă porcină.

Ultimele trei cazuri au fost depistate, ieri seară, în Filiaşi, judeţul Dolj. Doi dintre bolnavi sunt elevi de clasa a şasea, de la o şcoală din localitate.

Prefectul judeţului, Eugen Georgescu, a declarat că sala de curs în care învaţă cei doi copii va fi izolată. Din fericire, până în prezent, nu a fost înregistrat nici un deces.

Totuşi, avem două cazuri de îmbolnăvire severă, la Bucureşti şi la Cluj, ambii pacienţi aflându-se de câteva zile la terapie intensivă.

Potrivit medicilor clujeni, baritonul de la Opera din Cluj nu mai are virusul gripei porcine.

Cu toate acestea starea lui rămâne gravă, din cauza unei afecţiuni pulmonare cronice.

Lumea fotbalului, afectată de gripă:

Gripa porcină infectează Premier League

Fotbalişti din Spania şi Italia, afectaţi de gripa porcină

Mitică Dragomir: "Gripa porcină ? O vrăjeală nenorocită!"

Se interzice scuipatul pe gazoanele din Liga I

Bine de ştiut:

Cinci greşeli care prelungesc gripa

Când şi cum iei antibiotice

Întăreşte-ţi imunitatea în mod natural!

UCRAINA. Spitalele din Ucraina au devenit neîncăpătoare din cauza numărului uriaş de îmbolnăviri

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net