VIDEO Dozatorul de aghiasmă, pentru prevenirea gripei porcine

CLIIMA20091112_0092_1.jpg

Deocamdată există doar două exemplare construite
Citeste tot despre: 

Un italian a inventat un dispozitiv electronic de distribuire a apei sfinţite din biserici care îi fereşte pe credincioşi de virusul H1N1.

Panica produsă de gripa porcină în Italia se manifestă şi la nivelul bisericii. Astfel, după ce mai multe biserici din Peninsulă au interzis sărutarea crucifixelor şi alte obiceiuri de rit care ar putea spori şansele de infectare cu H1N1 a persoanelor, un proprietar de bar italian a venit cu ideea salvatoare.


Vezi aici VIDEO cu dispozituvul de distribuire a apei sfinţite


În timpul unei seri în compania amicilor, un italian a avut ideea de a construi un dispozitiv automat de distribuire a apei sfinţite. Astfel, credincioşii nu ar mai fi nevoiţi să îşi înmoaie degetele în bolul cu apă sfinţită din interiorul bisericilor catolice pentru a-şi face cruce şi ar fi protejaţi de posibilitatea contaminării cu diverse virusuri.

Numele italianului este Luciano Marabese şi susţine că ideea i-a venit în anul 2002, mult înainte de apariţia virusului H1N1. În momentul de faţă, după cum afirmă "Panorama.it", inventatorul a ajuns la un acord cu firma "Acritec di Meda" și mai multe biserici din întreaga Europă au comandat modele ale noului distribuitor electronic de apă sfinţită. Acesta, potrivit spuselor inventatorului, va intra în producţie de masă în câteva săptămâni.

Loading...