Veneţia, inundată și acoperită de zăpadă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproximativ 14 la sută din oraşul italian Veneţia era inundat şi acoperit de zăpadă sâmbătă, în urma trecerii unei depresiuni, combinată cu un fenomen natural de maree, care a ridicat nivelul apelor lagunei cu 114 centimetri.

Ca de obicei, autorităţile au amplasat pasarele de lemn pentru a permite locuitorilor şi vizitatorilor să circule prin oraş.

Un tânăr turist francez nu s-a putut abţine şi s-a aruncat în apa acumulată în celebra piaţă San Marco. Poliţia municipală a intervenit rapid pentru a-l obliga să iasă şi i-a dat amendă, informează Mediafax.

simeon stalpnicul png

Aeroportul Serenissime a fost închis mai mult de cinci ore din cauza intemperiilor, iar circulaţia trenurilor a fost puternic perturbată pe unele linii.

Centrul de supraveghere preconizează inundaţii şi pentru duminică, apa urmând să se ridice cu 115 centimetri peste nivelul normal.La 1 decembrie 2008, marea s-a ridicat cu 156 de centimetri peste nivelul normal, acesta fiind un record în ultimii 22 de ani.

Veneţia a cunoscut cea mai gravă inundaţie la 4 noiembrie 1966, când apa s-a ridicat cu 194 de centimetri, în timp ce întregul teritoriu italian se confrunta cu inundaţii catastrofale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net