Vai de plămânii noştri cu atâta praf!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După o iarnă cu zăpezi ca-n poveşti, românii s-au ales cu sute de mii de tone de noroi care tronează peste tot. Specialiştii atrag atenţia că, după ce mizeria se va usca, praful ne va otrăvi plămânii şi ne va afecta ochii.

În ultimele două luni, ne-am luptat cu nămeţii, apoi cu fleşcăiala prin care am „înotat" zilnic.

Acum, a venit rândul noroaielor care sunt la tot pasul. Pe trotuare, pe şosele, în staţiile de autobuz şi chiar şi în casele noastre.

Peste 60.000 de tone de mizerie au rămas numai pe străzile Capitalei, în urma zăpezilor şi ploilor. Asta înseamnă 1.500 de vagoane de marfă, a câte 40 de tone fiecare.

Specialiştii atrag atenţia că noroiul se va transforma, în curând, în praf, dacă străzile nu vor fi spălate cât mai repede şi cât mai temeinic.

Munţii de zăpadă s-au transformat în noroaie.Copiii de pe strada Neagota din Capitală se joacă în mocirlă

„Zecile de mii de tone de noroi rămase în urma zăpezilor sunt un pericol real pentru sănătatea bucureştenilor. Străzile ar trebui spălate cu jeturi puternice de apă pentru a fi îndepărtată mizeria, deoarece, după ce se va încălzi, vom respira praf. Şi nu numai pe stradă, ci şi în case, fiindcă praful ajunge în covoare sau pe rufele puse la uscat", ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Eco-Civica", Niculae Rădulescu-Dobrogea.

Citeşte şi:Aici ne înecăm în prafPoluarea aerului din baruri afectează 50.000 de persoane anualA plouat cu boli de plămâni!Ploaie roşiatică pe litoralMarea

Neagră este roşie!

Potrivit acestuia, anual, în Bucureşti, avem o concentraţie de 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, în condiţiile în care maximum admisibil este de 180 de tone.

«Praful poate provoca leziuni serioase ochilor»-Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie Bucureşti

„Dacă noroiul de pe străzi nu va fi spălat foarte bine şi se va transforma în praf, vom avea de tras! Praful, mai ales când bate vântul, e foarte periculos pentru ochi. Avem frecvent pacienţi cu leziuni ale ochilor provocate de praf. În plus, conjunctivitele alergice şi diverse alte alergii serioase se vor înmulţi şi ne vor da bătăi de cap. Ar fi bine ca autorităţile să acţioneze rapid şi să cureţe străzile".

«Noroaiele sunt până la genunchi!»

Adrian Todlec, 35 de ani: "E cumplit ce se întâmplă pe străzile neasfaltate din Capitală. Noroaiele sunt până la genunchi, iar vara, când trece o maşină pe o astfel de strădă, te umple de praf din cap până în picioare".

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Alexandrina Cristea, 59 de ani: "Străzile sunt pline de noroi, iar când le spală e doar de suprafaţă. Vai de copiii noştri, că noi suntem în vârstă! Ar trebui să cureţe cât mai bine străzile şi să planteze mai mulţi copaci. Dar, cui îi pasă?".

simeon stalpnicul png

Petrică Toma, 43 de ani: "Acum, înotăm în noroaie, iar, când o să vină căldura, o să înghiţim praf. Locuim pe strada Neagota, dar este mai rău decât la ţară. Încălţările noastre sunt fie pline de praf, fie pline de mocirlă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net