Va fi ucisă cu pietre pentru un presupus adulter

O femeie din Iran a fost găsită vinovată de adulter, însă avocatul ei susţine că totul este o înscenare a guvernului, scrie News.com.au.

Sakineh Mohammadi Ashtiani, în vârstă de 43 de ani, mamă a doi copii, a fost condamnată în 2006 la 99 lovituri de bici pentru un presupus adulter.

"Au biciuit-o în faţa mea, imaginea mi-a rămas întimpărită în minte", a declarat fiul cel mic al iraniencei, Farideh, de 17 ani.

Însă tribunalul din Tabriz a rejudecat cazul şi a decis că femeia trebuie să fie omorâtă cu pietre. Această practică a fost abolită prin lege în 2002, însă continuă şi în ziua de azi, sub protecţia legii Sharia, care specifică până şi mărimea pietrelor folosite: "nu prea mari pentru a nu fi ucisă din prima, dar nici prea mici astfel ca moartea să nu survină după o foarte lungă perioadă de timp".

Mina Ahadi, o activistă pentru drepturile omului, care a fugit din Iran în Germania în 1980, împreună cu fiii condamnatei, au pornit o campanie internaţională de stopare a acestui act barbar şi inuman. Aceştia speră ca sub presiunea publică guvernul să anuleze sentinţa.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1