UPDATE Angajaţii de la metrou intră mâine în grevă generală!

Ultima actualizare:

    Trenurile nu vor mai circula de marţi, între orele 5.00 şi 16.00
Trenurile nu vor mai circula de marţi, între orele 5.00 şi 16.00

Angajaţii Metrorex intră de marţi în grevă generală, negocierile cu Radu Berceanu au eşuat.

Ora 12.30 Câteva sute de autobuze în plus

Cei 700 de mii de călători care folosesc zilnic metroul sunt nevoiţi începând de mâine dimineaţă să apeleze la mijloacele de transport de la suprafaţă.

Vom mări numărul autobuzelor sau al tramvaielor care circulă prin zona gurilor de metrou. Vom băga în circulaţie încă 200 de autobuze pe 47 de linii, între orele 5.30 şi 17.00“, a declarat Gheorghe Aron, directorul RATB. În prezent sunt folosite toate maşinile Regiei, 950 de autobuze, 400 de tramvaie şi 240 de troleibuze.

PROTEST: Continuă protestele angajaţilor Metrorex

Greva de mâine este iminentă şi pe termen nelimitat. Va mai avea loc încă o rundă de negocieri dar şansele de rezolvare sunt slabe. Deşi productivitatea la metrou a crescut, salariile nu sunt majorate“, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Fără metrou, traficul va fi un coşmarMulţi dintre cei care merg cu metroul vor alege mijloacele de transport de la suprafaţă, alţii însă, vor apela la maşinile personale.

Ajungeam mai repede cu metroul decât cu maşina mea. Acum că este grevă prefer să circul cu maşina mea, chiar dacă stau în aglomeraţie, măcar stau comod pe scaun decât cu încă 40 de persoane în autobuz“, a spus Costel Cost3che, un locuitor din Bucureşti.

Traficul va fi cu siguranţă mai aglomerat decât în prezent, la nivelul Bucureştiului existând aproximativ 1,9 milioane de maşini mici. Unele persoane, care în prezent îşi lăsau maşinile acasă, de mâine vor circula cu ele “, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ora 12.00 Liderul sindical Ion Rădoi a declarat că este posibil ca oficialii Ministerului Transporturilor  să-i cheme la o nouă rundă de negocieri în această după-amiază.

Angajaţii Metrorex vor intra începând de marţi în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de luni cu Radu Berceanu, iar metroul nu va circula între orele 5.00-16.00.

Solicitările de majorare salarială pentru 2010 ale angajaţilor Metrorex nu au fost acceptate. Aceştia au cerut o majorare salarială direct proporţională cu inflaţia şi devalorizarea leului. Până în prezent angajaţii Metrorex au pichetat sediul Guvernului, iar în urmă cu câteva zile s-au aflat în grevă de avertisment între orele 4.00 şi 6.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net