Un urs alb, în calea flăcării olimpice

Ultima actualizare:

    Flacăra se află într-o călătorie de 106 zile în Canada
Flacăra se află într-o călătorie de 106 zile în Canada

Un urs alb a apărut pe traseul flăcării olimpice, aflată la bordul unui vehicul polar construit special pentru traversarea tunderei, în Marele Nord canadian.

Evenimentul a avut loc duminică dimineaţă, pe ţărmul golfului Hudson, la Churchill (provincia Manitoba), punctul de plecare al etapei de 3.312 km către baza militară din Alert, punctul cel mai nordic de pe planetă, locuit permanent.

Torţa călătorea la bordul unui Polar Rover, un vehicul foarte popular în această regiune, în care ursul polar este principala atracţie turistică. Camionul permite deplasarea uşoară prin tundră şi admirarea în siguranţă a activităţii animalului, aflat aici în libertate deplină.

Convoiul ştafetei, care venea de la aeroport, a fost nevoit să se oprească pentru câteva momente, pentru a nu deranja un urs polar care dorea să traversese şoseaua, a precizat postul de televiziune CTV.

Este pentru prima oară în istoria mişcării olimpice când flacăra ajunge la o asemenea latitudine nordică, la aproximativ 900 km de Polul Nord.

Doar militarii şi agenţii Ministerului canadian al Mediului, în total 56 de oameni, porecliţi 'Aleşii congelaţi' (The Frozen Chosen) ocupă baza Alert, ridicată în Deşertul Arctic, în anul 1958, în plin Război Rece.

'Oamenii aflaţi în această bază ne-au primit cu foarte multă căldură, într-o manieră tipic canadiană. S-a cântat imnul, au fost înălţate drapelele, a existat cu adevărat un sentiment de mândrie printre aceste persoane, care şi-au transmis flacăra', a declarat Jim Richard, directorul ştafetei flăcării olimpice în cadrul comitetului de organizare Vancouver 2010, într-un mesaj audio înregistrat prin satelit, pe traseul Marelui Nord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net