Un ţânţar i-a băgat viermele în ochi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cazul bărbatului care a avut un vierme în ochi a şocat chiar şi lumea medicală din România. După primele investigaţii, parazitologii cred că e vorba de un vierme, dirofilaria, de origine mediteraneană. Medicii atrag atenţia că, dacă se confirmă acest lucru, autorităţile trebuie să înceapă din timp campania de combatere a ţânţarilor.

Nici nu am scăpat bine de gripa porcină, că trebuie să ne facem griji să nu ne trezim cu vreun vierme pe sub piele! Asta, de când medicii de la Spitalul de Oftalmologie i-au scos din ochi unui bărbat, de 55 de ani, un vierme de circa 12 centimetri.

"Medicii specialişti investighează încă parazitul. Deocamdată, în urma primelor analize, ei suspectează că e vorba de un parazit care se numeşte dirofilaria şi care se găseşte, de obicei, în Bazinul mediteranean. Acesta poate fi transmis prin înţepătura unui ţânţar", ne-a declarat prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie şi medicul care a scos viermele din ochiul pacientului.

Potrivit acesteia, astfel de cazuri sunt foarte rare în România, în ultimii zece ani medicii de laborator mai întâlnind doar două cazuri la om, unul cu localizarea viermelui subraţ, iar altul în frunte.

"Dacă este vorba de acest parazit, autorităţile trebuie să înceapă din timp campania de combatere a ţânţarilor, pentru că nu-i de glumit cu aşa ceva", a adăugat prof. dr. Pop. Referitor la pacient, medicul ne-a spus că acesta se simte bine şi că va mai rămâne câteva zile în spital, el urmând şi un tratament. De asemenea, bărbatul va mai fi supus unor investigaţii medicale.

Pe aceeaşi temă:Vierme de zece centimetri scos din ochiul unui bărbat

Aşa ajunge viermele în organismul uman

«La 15 martie începe campania antiţânţari»

„Campania de combatere a ţânţarilor trebuie să demareze pe 15 martie, însă afară trebuie să fie cel puţin 15 grade. Substanţele sunt stabilite de comisia de supraveghere interministerială şi, potrivit raportului pe anul trecut, acestea şi-au făcut efectul. Specialiştii ne-au spus că substanţele folosite la combaterea ţânţarilor sunt cele mai bune de pe piaţă. Ca şi în anii trecuţi, firma care are contract cu primăria va acţiona în parcuri, pe aliniamentele stradale şi în scările de bloc", ne-a spus Magdalena Iuga, director adjunct al Direcţiei de Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Bucureşti.

Citeşte şi:Vrea în Cartea Recordurilor cu un cui în frunteVrea 1.000.000 € că au  uitat bisturiul în el S-a plimbat cu un cuţit înfipt în spate, fără să-l simtă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net