Un tânăr a murit după ce a fost trimis acasă de mai multe ori de medici

Ultima actualizare:

Medicii reşiţeni Eugen Sârbu şi Anton Ursu, de la Serviciul de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, sunt acuzaţi în termeni duri de tatăl lui Octavian Alin Buligă, bărbatul care s-a stins la numai 36 de ani, după ce i s-a refuzat internarea şi efectuarea unor analize amănunţite, scrie Adevărul de Seară Reşiţa.

Cel puţin aşa susţine Ştefan Buligă, convins fiind că de moartea fiului său se fac vinovaţi cei doi doctori, motiv pentru care a şi sesizat Colegiul Medicilor şi Procuratura. „Concluzia Colegiul Medicilor este că doctorii sunt nevinovaţi. M-am adresat şi Procuraturii. După părerea mea, doctorul Sârbu ori nu cunoaşte meserie, ori a fost foarte superficial. Am certitudinea că acest caz nu se vrea rezolvat", susţine Ştefan Buligă.

Tratat ca la carte

Tatăl bărbatului care a decedat la numai patru zile după ce doctorii l-au asigurat că nu suferă de nimic grav îşi argumentează afirmaţiile. „Când am ajuns pentru a treia oară la Urgenţe, doctorul Sârbu l-a diagnosticat cu gripa AH1N1. A repetat analizele şi a pus un al doilea diagnostic: leptospiroză. Apoi, un al treilea: septicemie, după care s-a răzgândit încă o dată şi a spus că are icter mecanic şi l-a internat la reanimare", spune Ştefan Buligă.

Aflat în concediu, doctorul Sârbu nu a putut răspunde acestor acuzaţii. A făcut-o în schimb Anton Ursu.

„A fost investigat perfuzat, i s-a dat tratament acasă, deci nu se poate spune că nu a fost observat cu atenţie. A avut o evoluţie fulminantă, asemănătoare cu cea a actorului de la Cronica Cârcotaşilor", afirmă doctorul Ursu.

A murit în tubul tomografului la numai 36 de ani

Octavian Alin Buligă, în vârstă de 36 de ani, s-a prezentat la Urgenţe în data de 4 ianuarie 2010 pentru că nu se simţea bine. Doctorul de gardă, Eugen Sârbu, l-a trimis acasă considerând că nu are nimic. O zi mai târziu, bărbatul a ajuns din nou la UPU.

Doctorul Anton Ursu a concluzionat că nu se impune internarea şi i-a scris o reţetă. În data de 8 ianuarie a revenit la Urgenţe în stare gravă şi a fost internat la reanimare. A doua zi a murit în tubul pentru tomografie. Familia ceruse să fie transportat la Timişoara, dar a fost asigurată că nu e nimic grav.

"Doctorul Ursu l-a consultat foarte sumar şi ne-a ameninţat că dacă fiul meu mai vine şi mâine va fi pus la plată", a mai spus Ştefan Buligă, tatăl decedatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net