Un român condamnat pentru proxenetism a chemat statul irlandez în judecată la CEDO

Mihai Şelaru, în vârstă de 37 de ani, din Hunedoara, se va judeca la Strassbourg cu statul irlandez, după ce s-a plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că a fost ţinut ilegal timp de şapte luni în închisoare pentru proxenetism şi apoi a primit a primit interdicţia de a mai călca pe teritoriul irlandez în următorii zece ani.

Hunedoreanul Mihai Şelaru a început demersurile pentru a da statul irlandez în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. El este nemulţumit că a fost ţinut în arest timp de şapte luni, în Irlanda, sub acuzaţia că ar fi deţinut ilegal un bordel şi că ar fi silit o tânără să se prostitueze. Una dintre învinuirile aduse tânărului a fost aceea că a ameninţat-o pe femeia folosită la acte de prostituţie că aceasta nu va primi mâncare, dacă nu îi aduce mai mulţi bani din serviciile sexuale prestate.

Mihai Şelaru a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, pentru încurajarea prostiruţiei, iar la sfârşitul lunii aprilie 2010, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare. Instanţa a dispus eliberarea lui, dar l-a expulzat în România, cu o interdicţie de 10 ani de a mai intra pe teritoriul irlandez.

 „Am făcut plângere la CEDO, împotriva statului irlandez, pentru că am fost ţinut ilegal în închisoare, fără ca poliţiştii să aibă probe împotriva mea”, a declarat Şelaru.

„Am trimis plângerea formulată de Mihai Şelaru împotriva statului irlandez la Strassbourg. Considerăm că au fost încălcate unele principii privind arestarea şi ţinerea lui în închisoare, precum şi faţă de expulzarea lui. Am primit confirmarea că sesizarea a ajuns la CEDO”, a declarat Florin Radu, avocatul hunedoreanului.

Citeşte cum şi-a motivat judecătorul decizia de expulzare a românului, pe hunedoara.adevarul.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1