Un bebeluş a fost uitat timp de 3 zile în incubator

Ultima actualizare:

    În noaptea când a avut loc incidentul erau de serviciu trei asistente şi un medic de gardă.
În noaptea când a avut loc incidentul erau de serviciu trei asistente şi un medic de gardă.

Un bebeluş în vârstă de patru zile, uitat în incubator de asistenta care ar fi trebuit să aibă grijă de el, a ajuns ieri la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu cu arsuri grave pe corp.

Micuţul a fost la un pas de moarte şi a suportat chinuri groaznice pentru că o asistentă l-a uitat în incubator, la Maternitea "Bucur" din Capitală, acolo unde s-a născut copilul.

Începând de astăzi asistenta nu mai lucrează la noi în spital. Va fi deschisă o anchetă şi voi propune să fie sancţionată cu desfacerea contractului de muncă”, a spus doctorul Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan”, în subordinea căruia se află şi Maternitatea “Bucur”.

În noaptea când a avut loc incidentul erau de serviciu trei asistente şi un medic de gardă. Neglijenţa asistentei va avea repercursiuni şi asupra colegilor ei, directorul având intenţia să-l sancţioneze şi pe medicul de gardă.

Se mişca şi plângea pentru că era prea clad, de aceea s-a atins de pereţii încinşi ai incubatorului”.

Citeşte şi:

Un bebeluş a suferit arsuri grave din cauza neglijenţei medicilor

Copilul s-a născut în 11 noiembrie, la termen, la Maternitatea "Bucur", iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost dus la incubator pentru că a făcut icter.

El trebuia să stea sub o lumina specială, maximum 16 ore pe zi, în ture de câte 3-4 ore. Distanţa dintre nou-născut şi lampă trebuie să fie de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate iar asistenta ar fi trebuit să-i schimbe poziţia la fiecare două ore.

Se pare că nu a făcut nimic din toate aceste lucruri, mai mult, arsurile copilului arată că pereţii incubatorului nu erau protejaţi cu nimic şi, fiind prea încinşi, au provocat răni puternice copilului atunci când acesta s-a atins de pereţi.

Cred că se mişca şi plângea pentru că era prea clad, de aceea s-a atins de pereţi”, au spus surse din cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, acolo unde este internat bebeluşul acum.

Află ce spun cadrele medicale şi daca bebeluşul va fi operat.

Mai citeşte şi:

Un bebeluş a murit în timp ce medicul se juca pe Internet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net