Un bărbat din Argeş atacat în pădure: «Ursul mi-a luat capul în gură»

Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna Cicăneşti a scăpat cu viaţă după ce a fost atacat de urs. Constantin Badea, de 65 de ani, din satul Onceşti, s-a dus ieri după-amiază la pădure, însă era cât pe ce să nu mai scape cu viaţă de acolo.

Omul era la cules de ciuperci când a fost atacat de un urs, animalul năpustindu-se asupra lui, fără ca omul să mai aibă timp să reacţioneze. Nu se ştie cum a reuşit să se salveze din ghearele sălbăticiunii, însă cu ultimele puteri, Constantin Badea a reuşit să ajungă până acasă.

A venit singur acasă

"A venit singur din pădure până acasă şi atât a apucat să spună <<M-a atacat ursu>>, după care a căzut l-a pământ. A pierdut mult sânge. Fratele meu a sunat la ambulanţă. Avem casa la 500 de metri de pădure. Urşii vin tot timpul în sat, dar nu chiar aşa, să atace oamenii", ne-a spus băiatul victimei.

Mai mult mort decât viu, bărbatul a fost transportant cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Argeş, acolo unde a fost operat de urgenţă. Timp de două ore, medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-i salveze viaţa bărbatului.

Medicii nu-i dădeau şanse"Are multiple plăgi craniene, dar cele mai grave sunt cele de la nivelul toracelui.Practic, un plămân aproape că i-a fost scos din piept. A pierdut foarte mult sânge, iar starea lui este critic încă", a declarat aseară dr. Cristina Stocheci, de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

După operaţie, victim a fost transferată la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Doctorii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale bărbatului, mai ales că a pierdut mult sânge, însă în această dimineaţă, acesta se simţea mult mai bine. Ca printr-o minune, bărbatul şi-a mai revenit şi acum poate chiar să vorbească.

Bărbatul e conştient

"Este stabil, respiră spontan, a fost deconectat de la aparate. Este conştient şi chiar comunică. Am dispus însă transferul său cu un elicopter SMURD la secţia de chirurgie toracică a Spitalului Universitar din Bucureşti", a declarat în această dimineaţă dr. Constantin Ştefan, medic primar chirurg, Spitalul Judeţean Argeş.

Bărbatul le-a povestit medicilor cum a fost atacat de urs"Din faţă m-a atacat, când l-am văzut n-am avut ce să mai fac. Era mare cât un viţel de 300 de kile. A sărit pe mine. Dacă venea mai de departe aveam toporu lângă mine, dar aşa n-am mai ajuns la el. M-a pus jos, mi-au pârâit toate oasele pe partea stângă.

Am ridicat capu sus şi am văzut că vine gura spre mine. Mi-a luat capul în gură, pe partea stângă, cu ochiul. Mi-era să nu-mi spargă ochiul.S-a ridicat apoi şi Doamne, am zis, bine că am scăpat. A plecat şi a începu să urle, până nu l-am mai auzit", a spus Constantin Badea.

Elicopterul SMURD a aterizat la Piteşti în jurul orei 12.30 şi după ce bărbatul a fost stabilizat, a fost transferat, urmând ca medicii din Bucureşti să îi acorde îngrijirile medicale necesare pentru ca omul să se însănătoşească cât mai repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net