Un bancomat din Germania intreaba: «Locuiţi în România?»

Un bancomat al Volksbank din Konstanz, un oraş german de la graniţa cu Elveţia, a avut timp de mai bine de două zile o defecţiune curioasă, el confruntând fiecare client care voia să schimbe bani cu o întrebare indiscretă: "Locuiţi în România?", relatează cotidianul Südkurier.

Jurnaliştii de la Südkurier s-au deplasat la faţa locului pentru a verifica dacă, într-adevăr, maşinăria punea o asemenea întrebare indiscretă. Drept dovadă, ei oferă şi o fotografie în acest sens, cu ecranul bancomatului, clientul putând să aleagă răspunsul "Da" sau "Nu" la întrebarea "Locuiţi în România?".

"Clienţii complexului comercial Lago dau din cap, zâmbesc amuzaţi sau sunt revoltaţi. Înainte să poată introduce, de exemplu, franci elveţieni în automatul de schimb, fiecare este întrebat, încă de sâmbătă, dacă locuieşte în România. Martori oculari şi o încercare a jurnaliştilor Südkurier confirmă această practică neobişnuită a bancomatului", arată articolul.

Volksbank dă vina pe firma de întreţinere

Filiala Volksbank a scos din funcţiune automatul şi l-au dus la verificări. Cu toate acestea, directorul filialei Roger Winter a respins ideea că instituţia pe care o conduce ar fi introdus în mod voit această întrebare în sistemul de funcţionare al automatului.

Winter exclude posibilitatea ca un hacker cu un simţ mai ciudat al umorului să fi intervenit în reţeaua bancară. Se pare că o altă bancă ar fi dorit să instaleze acest sistem pentru a afla, din obiective statistice, câţi clienţi români are. Angajatul firmei de întreţinere ar fi confundat bancomatele. "Aşadar, se pare că la mijloc este o confuzie pentru care îmi cer scuze", a spus Winter.

Südkurier remarcă faptul că "indiscreţia" bancomatului intervine în contextul în care jignirile la adresa românilor "au stârnit valuri puternice în presă". Premierul landului Rhenania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers (CDU), a declanşat indignare după ce a afirmat în repetate rânduri că lucrătorii români sunt leneşi şi incompetenţi.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1