Uite cum să cureţi corect electrocasnicele din bucătărie!

Ultima actualizare:

Curăţă frigiderul cu detergent de vase

E foarte important să cureţi frigiderul periodic. Înainte să treci la treabă, îndepărtează rafturile interioare. Interiorul frigiderului, cât şi cel al congelatorului, pot fi curăţate cu apă şi detergent de vase, acţionând cu mişcări verticale de sus în jos. Poţi aplica aceeaşi metodă şi pentru curăţarea rafturilor, un truc practic fiind să nu foloseşti mânuşi de cauciuc pentru cele din sticlă.

E la fel de simplu să cureţi şi exteriorul. Ar trebui să insişti asupra garniturilor de cauciuc, deoarece mizeria depozitată în timp poate duce la deteriorarea lor. Înainte să reaşezi alimentele în frigider, şterge spaţiile curăţate cu o lavetă uscată pentru a îndepărta orice urmă de umezeală care ar putea favoriza apariţia mucegaiului.

Foloseşte oţet pentru cuptorul cu microunde

Pereţii interiori se şterg folosind o cârpă curată, apă şi detergent de vase. Înainte de această acţiune pune la fiert o cană de apă şi un sfert de cană de oţet. După ce dă în clocot, introdu vasul în cuptor şi lasă să se evapore timp de câteva minute. În acest fel vei elimina grăsimea mai uşor.

Tava de sticlă se spală în chiuvetă, la fel ca oricare vas. Şi în acest aparat se adună mirosuri de la numeroasele alimente preparate. Înlăturarea lor presupune să ţii peste noapte în cuptor un vas cu apă şi oţet/suc de lămâie. Curăţă cuptorul săptămânal sau de două ori pe lună.

Dă faţă nouă cuptorului cu bicarbonat

Bicarbonatul, oţetul, sarea şi sucul de lămâie sunt aliaţii tai. În combinaţie cu oţet alb distilat sau cu suc de lămâie, foloseşte bicarbonatul pentru a curăţa straşnic cuptorul, şi vei vedea că dacă acesta este puţin cald, orice urmă de grăsime va dispărea imediat.

La fel vei proceda şi dacă alegi să înlocuieşti bicarbonatul cu sarea. Grătarelor cuptorului, care au zone înnegrite, le poti reda strălucirea punându-le în chiuvetă cu apă caldă şi cu ¼ amoniac, nu înainte de a te asigura că spaţiul este bine ventilat.

Lămâie pentru maşina de spălat vase

Maşinile de spălat vase din bucătărie pot să favorizeze apariţia mucegaiului şi a bacteriilor din cauza umidităţii din interiorul şi din jurul lor. Iată cum trebuie curăţată.

* Şterge marginile uşilor maşinii de spălat vase pentru a curăţa urmele de apă şi grăsime.

* Scapă de mirosul neplăcut aerisind după fiecare folosire, folosind zeamă de lămâie.

Prelungeşte viaţa aparatelor

Atenţie la utilajele din mai multe piese!

Maşina de făcut pâine, de exemplu, e compusă din mai multe piese ce pot fi curăţate şi spălate individual. Cea mai mică dintre acestea e paleta pentru frământat.

Alege un loc special pentru uscarea lor şi montează-le la loc de îndată ce nu mai au apă pe ele.

O piesă pierdută nu poate fi cumpărată din magazine, ci doar de la service-urile autorizate ale firmei producătoare.

Nu-i modifica funcţiile de bază

Improvizaţiile sunt acţiunile cele mai costisitoare! În momentul în care decizi să modifici ceva în partea fizică a unui aparat, rişti ca aparatul să se defecteze, pierzi garanţia şi rişti ca angajaţii de la service să refuze repararea şi, cea mai gravă situaţie, îţi pui viaţa în pericol!

Fereşte-le de apă şi căldură excesivă

Apa în preajma aparatelor reprezintă un pericol pentru tine şi familie.

În cazul în care acestea sunt conectate la electricitate, nu îl poziţiona în apropierea unei surse de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net