În UE, România are cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere în 2009

Ultima actualizare:

Astfel, în ţara noastră şi-au pierdut anul trecut viaţa în accidente rutiere 2.796 de persoane.

Pe poziţia a doua în acest clasament negativ se situează Grecia, cu 129 decese/1 milion de persoane, numărul total al victimelor accidentelor rutiere în această ţară fiind anul trecut de 1.453, iar pe poziţia următoare - Polonia, cu 120 decese/1 milioane de persoane.

Cea mai mică rată s-a consemnat anul trecut în Suedia (39 decese/1 milion locuitori) şi Marea Britanie (41 decese/1 milion locuitori).

Studiul comparativ al ETSC mai arată că Belgia se află pe primul loc în UE în ceea ce priveşte reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere din zonele urbane în perioada 2001 - 2009, scăderea fiind de 9,22% în această ţară, care este urmată de Estonia, Luxemburg, Franţa şi Portugalia.

Media europeană a acestui indicator se situează în jurul valorii de 5%, iar rezultatele cele mai slabe în această privinţă s-au înregistrat în Cipru, Polonia şi România.

ETSC este o organizaţie independentă şi non-profit, cu sediul la Bruxelles, care şi-a propus să promoveze creşterea siguranţei rutiere în Europa.

Fondat în 1993, ETSC oferă o sursă imparţială de informaţii şi recomandări Comisiei Europene, Parlamentului European şi statelor membre UE privind chestiunile de siguranţa transportului rutier european.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net