TVA-ul mărit a crescut numărul de furturi de alimente

Ultima actualizare:

Majorarea TVA-ului, salariile din ce în ce mai mici în valoare reală dar și lipsa locurilor de muncă îi împing pe mulți dintre semenii noștri la gesturi diperate. Mai nou, aceștia  îşi riscă libertatea, chiar şi pentru un salam sau un caşcaval.

Camerele de supraveghere ale magazinelor alimentare din Arad au surprins, zilele acestea un număr mult mai mare de furturi, decît pînă acum.

Patronii se tem că fenomenul este în plin proces de amplificare.

La Arad, poliţiştii au în lucru un număr impresionant de dosare penale, după ce reprezentanţii unor magazine au reclamat numeroase furturi de alimente.

Coincidenţă sau, numărul acestor infracţiuni s-a dublat odată cu mărirea TVA ului. Doar în ultimele trei zile la poliție au fost reclamate 10 astfel de furturi din marile centrele comerciale sau din supermarketuri, dar multe astfel de fapte, în cazul pagubelor mici, rămân nereclamate de către patroni sau agenții de pază.

”În ultima perioada s-a sesizat o creștere semnificativă de furturi de alimente. Această creștere e vizibilă și în statisticile poliției, zilnic înregistrându-se plângeri legate de astfel de furturi” a declarat și Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

În cazul în care prejudiciul este recuperat şi nu ajunge la sume mari, făptaşii nu sunt de regulă condamnaţi, astfel că pot oricînd recidiva.

Ingeniozitate și vârste din ce în ce mai mici

Cât privește metodele de furt, acestea sunt din ce în ce mai pline de fantezie. ”Rămânem și noi uimiți câteodată de metodele pe care le adoptă. De la clasicele deja ascunderi de produse în buzunare, au trecut la pitirea mărfii chiar în coș, sub plasele de cumpărături, iar unii chiar încearcă să iasă cu produse furate în mână spunând că sunt luate din alte părți”, a declarat Mircea Fornean, angajat al unui mini market de cartier.

Conform polițiștilor, și vârstele celor prinşi furînd alimente sunt dintre cele mai diverse, de la 10-12 ani până la 45-50.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net