Treburile casnice, o plăcere pentru femei

Ultima actualizare:

Totodată, rezultatele studiului arată că soţiile secolului al XXI-lea au mai multe în comun decât ar crede cu cele din anii '50.

„Cele care au mai multă grijă de casă şi-au găsit modele în acea perioadă", spune cercetătorul Michelle Strutton. În ciuda statutului schimbat - femeile lucrează acum şi reuşesc să-şi întreţină financiar familia -, în majoritatea gospodăriilor din Marea Britanie tot ele se ocupă şi de treburile casei.

Mai bine de jumătate dintre ele spun că această sarcină cade tot pe umerii lor, în ciuda atribuţiilor pe care le au la locul de muncă. Iar dacă peste 30% din bărbaţi recunosc că altcineva se ocupă de curăţenie, doar 10% din femei pot spune acelaşi lucru.

Treburile casnice le dau satisfacţie în special femeilor mai în vârstă, pensionarele declarând că timpul pe care îl acordă îngrijirii casei are valoare sentimentală.

„Dacă eşti la pensie, ai timp să stai şi să ştergi praful, astfel încât să faci mobila să strălucească", declară Strutton. Cu toate că majoritatea femeilor se bucură atunci când trebăluiesc prin gospodărie, cele de 20-30 de ani vin să contrazică această tendinţă, arată studiul.

Una din cinci tinere spune că lasă curăţenia pentru weekend.

„Femeile tinerele nu sunt atât de preocupate de curăţenie şi nu simt aceeaşi satisfacţie pentru a-şi păstra casa curată", mai spune Strutton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net