Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020. Uite ce au avut de rezolvat elevii!

Ultima actualizare:
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 1
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 1

Au apărut subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020, primite în această dimineață de elevii claselor a VIII-a. Acestea nu includ materia din semestrul a II-a și au un nivel mediu de dificultate.

Emoții mari miercuri, 17 iunie, pentru elevii de clasa a VIII-a care au susținut proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Examenul a început la ora 9.00 și a durat până la ora 11.00. Subiectele au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea sa. Edupedu.ro a publicat subiectele, urmând ca Ministerul Educației să anunțe în cursul zilei de azi baremele.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 2
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 2


    Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 2
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020, pagina 2

Rezultatele vor fi „afișate anonim”

Rezultatele se vor afișa pe 22 iunie și vor fi anonimizate, fiind o premieră în istoria acestui examen național. Mai exact, numele și notele candidaților nu vor fi făcute publice. Ministerul Educației a trimis ieri o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi “că rezultatele vor fi afișate anonim”. Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum, precizează edupedu.ro. Miercuri, la proba de Matematică, elevii au primit coduri individuale ce reprezintă numele lor, în dreptul cărora vor fi publicate notele. 

Subiectele de la Limba Română au fost „relativ ușoare”

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 au fost cele care le-au dat cele mai mari emoții majorității elevilor. În schimb, la proba de Limbă și Literatură Română, mulți au afirmat că subiectele au fost „relativ ușoare”. La subiectul I A, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – „Zborul” de Sorin Titel. La subiectul I B, candidații au avut de redactat o narațiune de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenența la genul epic a textului dat. Subiectul II A a fost reprezentat de un articol din Historia, pe marginea căruia candidații au avut de formulat cerințe din literatură și gramatică. La subiectul II B, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în trimpul unei activități preferate. Textul trebuia să respecte anumite cerințe legate de structură.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net