Totul despre misteriosul accident din Singapore

Ultima actualizare:

    Diplomatul Silviu Ionescu a fost  a doua zi dimineaţă la locul unde poliţia  a găsit maşina Ambasadei la Singapore
Diplomatul Silviu Ionescu a fost a doua zi dimineaţă la locul unde poliţia a găsit maşina Ambasadei la Singapore

Poliţia singaporeză a descoperit un martor-cheie în ancheta care vizează accidentul mortal produs la mijlocul lunii decembrie în care a fost implicată maşina Ambasadei României, un Audi A6. Taximetristul care l-a luat pe diplomatul Silviu Ionescu, din zona producerii accidentului, l-a recunoscut pe român în pozele poliţiei.

Taximetristul Neo a declarat în faţa anchetatorilor că el este cel care l-a luat în maşină pe Silviu Ionescu, la 15 decembrie, în jurul orei trei dimineaţa, din zona Sunggei Kadut, situată la nici cinci kilometri de locul unde maşina ambasadei a accidentat grav doi pietoni şi a omorât un altul.

Drept dovadă că ora producerii accidentului coincide cu cea în care diplomatul se afla în zonă, taximetristul Neo a depus la dosar bonul fiscal emis de aparatul de taxat.

Mai citeşte:

Adevărul: Martor ocular - Bărbatul aflat la volanul maşinii semăna cu Silviu IonescuAu omorât un om cu maşina ambasadeiBeţia la volan, protejată de imunitate diplomatică

Taximetristul a povestit reporterilor de la cotidianul „The Stairs Times" că i s-a părut ciudat că la acea oră clientul său voia să sune la serviciul de urgenţă al Poliţiei.

image

Tong Kok Wai şi Yenny Young, acum câţiva ani, când şi-au unit destinele

„I-am spus că numărul este 999, iar apoi clientul a raportat poliţiei furtul unei maşini, marca Audi A6. Pe urmă a sunat pe altcineva, dar nu am mai înţeles nimic pentru că vorbea o altă limbă, pe care eu nu o ştiu", a povestit taximetristul.

Maşina Ambasadei României la Singapore a fost implicată în două accidente de circulaţie, la interval de câteva secunde unul faţă de celălalt, în care au fost răniţi grav doi oameni, iar un al treilea pieton a fost ucis. Singurii care aveau acces la autoturism erau şoferul misiunii diplomatice şi Silviu Ionescu, ataşatul economic al Ambasadei.

SpitalizareDouă dintre victime,în continuare la pat

Studentul Muhd Haris Abu Talib (foto stânga) a fost accidentat de Audi-ul ambasadei la aproximativ 140 de metri de intersecţia Bukit Panjang unde maşina României l-a lovit mortal pe Tong Kok Wai şi l-a băgat în spital, cu răni grave, pe prietenul lui Bong Hwee Haw (foto dreapta). Cei doi au suferit leziuni multiple la nivelul capului şi al bazinului, Bong Hwee Haw fiind şi acum în spital.

Poliţia apelează la martori

Poliţia singaporeză a montat pancarte la cele două intersecţii unde au avut loc accidentele din noaptea de 15 decembrie 2009 şi roagă martorii oculari să apeleze numerele de urgenţă pentru a clarifica împrejurările morţii tânărului Tong Kok Wai.

image

Diplomatul român se apără

Silviu Ionescu spune că a luat un taxi pentru a merge la Poliţie să anunţe furtul maşinii. "Nu am putut comunica cu primul taximetrist care m-a plimbat mai bine de zece minute. Nu ştia engleză şi nici nu a putut să-mi dea vreun număr de telefon de la Urgenţe", spune Silviu Ionescu. Diplomatul român susţine că a apelat la al doilea taximetrist în jurul orei 3.20 - 3.25.

"În cel de-al doilea taxi am cerut să fiu dus acasă. Voiam să anunţ Poliţia de acolo, că mă plictisisem cât fusesem învârtit pe străzi de primul taximetrist. Am reuşit să mă înţeleg cu acest al doilea taximetrist, care mi-a dat numărul de telefon de la Urgenţe. Într-adevăr, chitanţa taxiului este din maşina cu care am mers eu. Dar asta nu înseamnă nimic", spune Silviu Ionescu.

image

Taximetristul Neo arată locul de unde l-a luat pe diplomatul român

Dreptate

"Nu vreau decât ca acela care a condus maşina blestemată să plătească pentru moartea soţului meu!".

Yenny Young, soţia tânărului Tong Kok Wai ucis în decembrie

Caz similarTeo Peter, ucis de o maşină a Ambasadei SUA

În urmă cu cinci ani, un accident produs în intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Polona, din Capitală, a înlăcrimat o ţară întreagă. Basistul trupei Compact, Teo Peter, şi-a găsit sfârşitul după ce taxiul în care se afla a fost strivit pur şi simplu de bolidul Ambasadei SUA, condus de puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem.

Reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti au avut grijă să-l trimită imediat pe soldat acasă, acesta fiind găsit, în cele din urmă, vinovat doar de adulter, nu şi de omor.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net