Tinerii milanezi primesc reduceri în magazine dacă renunţă la ţigări

Ultima actualizare:

Potrivit consilierului municipal Giampaolo Landi di Chiavenna, tinerii "virtuoşi" vor primi carduri-premiu cu care vor beneficia de reduceri în magazine şi de bonusuri constând în călătorii, spectacole de cinema şi cărţi.

"Căutăm fonduri pentru punerea în practică a acestei iniţiative şi ne gândim chiar şi la un test pentru a verifica dacă tinerii care aderă la program respectă paşii necesari pentru a scăpa de viciu", a declarat consilierul.

Reprezentanţii administraţiei locale intenţionează ca, pentru a intra mai uşor în contact cu tinerii, să utilizeze inclusiv reţelele de socializare, gen Facebook, numite de di Chiavenna "mijloacele de comunicare ale tinerilor vremurilor noastre".

Conform statisticilor, Milano se află pe unul din primele locuri din punct de vedere al ponderii fumătorilor în rândul tinerilor. Circa 20% dintre minori fumează, faţă de o media naţională de 12%, în timp ce vârsta medie pentru prima ţigară este de 15 ani, faţă de 16 ani la nivelul întregii Italii.

"Sunt date îngrijorătoare, aşa că am decis că sloganul pentru 2010 va fi să taxăm viciul şi să-i premiem pe virtuoşi", a concluzionat consilierul municipal Giampaolo Landi di Chiavenna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net