Ţi-e foame? Te serveşte Snackbot, robotul-chelner

Citeste tot despre: 

Specialiştii în robotică de la Carnegie Mellon University au realizat o nouă creaţie ingenioasă. Snackbot este un roboţel umanoid, a cărui misiune este să aducă gustarea personalului din cadrul universităţii, când i se face foame.

Snackbot este un robot mobil, de dimensiunea unui copil, care circula pe roţi şi le va aduce de mâncare studenţilor, personalului şi profesorilor de la Carnegie Mellon University, au declarat experţii de la Carnegie Mellon University.

Potrivit site-ului universităţii, Snackbot este o platformă de cercetare privind perfecţionarea modalităţii autonome de operare în mediul de birou, dar şi privind testarea unor algoritmi multisenzor pentru percepţii, înţelegerea şi recunoaşterea spaţiilor din jur şi comunicare cu oamenii prin mecanisme verbale şi nonverbale, scrie Daily Inquirer, preluat de Adevărul.

Robotul va putea naviga prin zone aglomerate fără a deranja, va detecta oamenii care se mişcă în apropierea sa şi va recunoşate indivizii şi obiectele cu care a interacţionat în prealabil, au adăugat aceştia.

Vezi VIDEO cu Snackbot, robotul-chelner


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1