Superman a renunţat la cetăţenia americană

Citeste tot despre: 

Superman, unul dintre cei mai emblematici super-eroi americani, i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite prin decizia lui, prezentată într-un volum de benzi desenate, de a renunţa la cetăţenia americană pentru a deveni "cetăţean al lumii".

Eroul în costum albastru şi capă roşie a provocat stupoare în rândul cititorilor, în cel de-al 900-lea număr al revistei de benzi desenate în care apare, anunţându-i pe conducătorii de la Casa Albă că doreşte să devină cetăţean al lumii.

Decizia lui - declanşată de decepţia lui Superman faţă de reacţiile provocate de sprijinul pe care l-a acordat manifestanţilor pentru democraţie din Iran - a declanşat o polemică ce a depăşit cu mult graniţele unei reviste de benzi desenate.

Mike Huckabee, fost candidat din partea republicanilor pentru alegerile prezidenţiale americane, s-a alăturat valului de critici weekend-ul trecut, declarând că afirmaţiile lui Superman nu reprezintă deloc un subiect lipsit de importanţă, informează Mediafax.

"Este drept că e o revistă de benzi desenate, dar este totuşi tulburător ca Superman, care a fost dintotdeauna o legendă americană, să ne spună acum: «Nu voi mai fi cetăţean american»", a declarat Mike Huckabee pentru postul de televiziune Fox News, cunoscut pentru poziţiile sale foarte conservatoare.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1