Studenţi de «criză»: lucrează pentru colegii cu bani

CLIIMA20091113_0240_1.jpg

“Pentru o manichiură ele îmi dau bani, dacă au, ţigări sau cafea”, Alina, studentă la Facultatea de Textile
Citeste tot despre: 

Pentru un bănuţ cinstit, zeci de tineri din campusurile studenţeşti din Iaşi oferă servicii de tot felul colegilor, la preţuri modice. În timp ce băieţii etajează paturi, repară prize şi repară computere, fetele îşi aranjează colegele care vor să arate bine.

Corneliu (21 de ani) este student la Electronică, în anul III, şi, la fiecare început de an, etajează paturi pentru „bobocii" care primesc locuri în cămine. În prima lună de şcoală, tânărul a primit zeci de comenzi.

„Pentru manoperă, plus materiale, cer de regulă cam 40-50 de lei şi lucrez cu un prieten. Am trusă de scule şi nu mi se pare deloc complicat. Etajez paturi, mai fac şi rafturi în camere", afirmă tânărul venit la studii din Târgu Frumos.

Vârful comenzilor este luna octombrie, când câştigurile pot ajunge şi la un salariu mediu pe economie. „Luna trecută, am câştigat cam 700 de lei din etajarea de paturi. M-aş angaja undeva pentru această sumă, însă nu se găsesc locuri de muncă cu program flexibil", spune Ionuţ, student la Facultatea de Construcţii.

Nici fetele nu se lasă mai prejos. Studentele vând cosmetice, haine „de fiţe" sau îşi aranjează colegele de cămin pentru petreceri. Alina (24 de ani), din Vaslui este în ultimul an la master, la Facultatea de Textile, şi pune extensii pe unghii.

La salonul unde lucrez extensiile costă 80 de lei, iar colegelor mele nu pot da atât. Aşa că le fac manichiura la cămin şi ele îmi dau bani, dacă au, ţigări ori cafea", spune vasluianca.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1