Studenţi în comă, după ce au fumat ierburi halocinogene

Citeste tot despre: 

Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.

Potrivit coordonatorului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului, Tudor Ciuhodaru, în cea mai gravă situaţie se află un tânăr în vârstă de 19 de ani.

'Pacientul a fost adus în comă toxică exogenă secundară inhalării produselor etnobotanice. Medicii de urgenţă au asigurat resuscitarea respiratorie şi volemică. Pacientul a rămas internat la Clinica de Toxicologie. Este cel mai grav caz de intoxicaţie cu etnobotanice tratat până acum la UPU', a precizat Ciuhodaru.

Prietenii tânărului, de asemenea intoxicaţi cu plante etnobotanice, au rămas întreaga noapte la Spitalul Clinic de Urgenţe. Unii dintre aceştia, care prezentau forme mai uşoare de intoxicaţie, au refuzat terapia.

O tânără din Podul Iloaiei a fost adusă de un echipaj al Ambulanţei prezentând tulburări cardiace şi respiratorii asociate agitaţiei extreme datorat consumului de plante etnobotanice, iar o alta, din Bacău, a fost adusă de la concertul desfăşurat de centrul comercial ERA, în comă toxică, aplicându-i-se măsuri de terapie intensivă.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1