Valul 5, în România, ar putea veni peste o lună și jumătate

Ultima actualizare:

    Medicii vor avea o perioadă scurtă de respiro. Nici nu scăpăm bine de valul 4, că deja e așteptat valul 5Foto: RO Vaccinare / Facebook
Medicii vor avea o perioadă scurtă de respiro. Nici nu scăpăm bine de valul 4, că deja e așteptat valul 5Foto: RO Vaccinare / Facebook

Situația epidemiologică din România e în ameliorare, dar, din păcate, bucuria nu va ține mult. Nici nu-și vor trage bine sufletul medicii din spitale, că valul 5 bate la ușă. Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că următorul val e așteptat peste doar o lună și jumătate – două luni.

„Sperăm să se mențină acest trend epidemiologic, deși toate prognozele arată că foarte probabil în perioada următoare am putea avea și noi o reluare a creșterii cazurilor, pentru că vedem ceea ce s-a întâmplat între restul Europei și România. În general, a fost un decalaj de o lună și jumătate, maximum două luni, între creșterile de cazuri”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valul 5 deja face ravagii în Europa

Într-adevăr, vedem că pandemia a reizbucnit în majoritatea statelor UE, multe trecând repede de la valul 4 la valul 5. Cel mai probabil, așa va fi și la noi, mai ales că, la noi, rata de vaccinare e de doar 44% (cu cel puțin o doză). Mai mult decât atât, trebuie să ținem cont că foarte mulți s-au vaccinat în prima parte a anului și, conform unui studiu MedLife, imunitatea scade, în medie, cu 78% în 6 luni de la administrarea rapelului. Trebuie să ne vaccinăm mai mulți, trebuie să ne facem și boosterul, pentru că n-am scăpat de pandemie. 

„În măsura în care vaccinarea va frâna, cel mai probabil, vom înregistra un val cinci al pandemiei din luna februarie. Ţările care vor introduce măsuri ferme de limitare a mişcării persoanelor nevaccinate vor ieşi mai devreme din criza socială si economică şi vor reintra în normalitate. Dacă şi România se va alinia acestor măsuri ferme, vom putea, la rândul nostru, să ieşim mai repede din această criză, copiii noştri vor putea merge normal la şcoală, bătrânii vor putea ieşi în parcuri şi pe stradă, vom putea călători şi ne vom putea bucura de viaţa socială ante-pandemică”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife, citat de News.ro.

Medicul Octavian Jurma vorbește de valurile 6 și 7. „Noi am trebui acum să căutăm soluții pentru ca tragedia din valul 4 să nu se mai repete. Evident că nu vom face asta. Vom repeta și amplifica tragedia în valul 5, apoi vom repeta dezastrul și în valul 6, și în valul 7 și câte vor mai fi”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net