Un tren a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Viaductul, şinele şi marfa sunt făcute praf

Citeste tot despre: 

Nu există încă o explicaţie pentru accidentul feroviar din nordul ţării. Patru vagoane ale unui tren de marfă s-au răsturnat, iar alte patru vagoane au sărit de pe şine. Traficul va fi întrerupt mai multe luni pentru că şi structura de rezistenţă a unui viaduct a fost afectată, iar calea de rulaj este distrusă.

Traficul feroviar între localităţile Telciu şi Fiad, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este blocat, de miercuri seară, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă format din 37 de vagoane şi încărcat cu buşteni s-au răsturnat, informează Mediafax. Alte patru vagoane au sărit de pe şine. Din cauza acestui incident, trei trenuri de călători au rămas blocate pe şine.

În urma acestui accident, trei trenuri de călători şi perechile acestora au rămas blocate. Este vorba despre trenurile InterRegio pe relaţia: Sighetu Marmaţiei- Bucureşti, Sighetu Marmaţiei- Timişoara şi Sighetu Marmaţiei - Budapesta şi perechile acestor trenuri, scrie Agerpres.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Mureşan, a declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre trenul 43622, care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei - Dej.

„Garnitura cu 37 de vagoane încărcate cu buşteni a deraiat între localităţile Fiad şi Telciu. Nu sunt răniţi", a declarat Ioan Mureşan, citat de Medifax.

„Din câte am înţeles de la ei, linia e grav afectată. De altfel, în zona aceasta s-a circulat cu viteză redusă tocmai din cauza stării deplorabile a liniei ferate. Acum, probabil că va fi nevoie de câteva zile să fie refăcută infrastructura feroviară. Problema este că trebuie să mai vină trenuri dinspre Sighet cu direcţia Timişoara şi Bucureşti. Nu ştiu cum vor face. Poate vor transborda călătorii. Nu s-a luat nici o decizie în acest sens”, a spus Sever Mureşan, primarul comunei Telciu, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, este nevoie de utilaje care să repună vagoanele pe şine şi să încarce buştenii care s-au împrăştiat în urma răsturnării celor trei vagoane.

Transbordarea călătorilor din trenurile blocate a fost efectuată de SNCFR cu mijloace auto.

Loading...