Un deputat USR a mâncat dintr-un coş de gunoi în Parlament. Iată cu ce explicaţie vine!

Ultima actualizare:

    Adrian Dohotaru consideră că românii fac risipă de mâncare Sursa: Facebook
Adrian Dohotaru consideră că românii fac risipă de mâncare Sursa: Facebook

Deputatul USR de Cluj Adrian Dohotaru a povestit pe site-ul filialei sale că a mâncat sărăţele dintr-un coş de gunoi în Parlament, transmite hotnews.ro.

Prin acest gest, el a încercat să atragă atenţia asupra faptului că se face risipă de mâncare. Iată ce scrie Dohotaru pe site-ul US Cluj:

“Aţi accepta un parlamentar care caută în gunoi? Când am ieşit din plen, am fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la coş. Aşa că am luat decizia de a nu mai cumpăra PET-uri şi să vin cu propriul flacon la lucru (dintr-acela clasic de alergare). Apă îmbuteliată nu îmi iau oricum de mult şi mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpăra apă în acest fel. Apoi, am decis să nu mai folosesc vesela din plastic cu care eşti servit în Parlament, de care snt pline coşurile în jurul bufetelor, şi să mi-o aduc pe cea de acasă.

În coşul de gunoi era şi o pungă cu sărăţele pe jumătate plină. Am luat-o din coş şi am mâncat sărăţelele. Mi-am amintit că la Pata Rât aruncăm în proporţie de 50% deşeuri menajere care ar putea fi folosite prin compostare ca îngrăţământ pentru ferme, pentru grădini comunitare şi familial pe care le avem deja sau le putem crea pe viitor. Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar dacă soluţiile la risipă trebuie să fie mai sistemice, nicidecum strict individuale.

Dar Parlamentul poate deveni un loc mai bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje într-un mod simplu, decent, uneori în afara logicii conflictuale Putere vs Opoziţie. Activiştii sunt nevoiţi să recurgă la acte mult mai excentrice pentru a fi luaţi în seamă şi în acest sens îmi vine exemplul unui ecologisc care şi-a confecţionat un costum transparent în care introduce ambalajele pe care le consumă până când s-a umflat şi a devenit de nerecunoscut”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net