Uite cum să scapi de insectele de vară!

Ultima actualizare:

    Infestarea cu căpuşe este răspândită şi în zonele urbane, unde animalele de companie, în special câinii, aduc acasă aceste insecte.
Infestarea cu căpuşe este răspândită şi în zonele urbane, unde animalele de companie, în special câinii, aduc acasă aceste insecte.

Odată cu venirea căldurii se trezesc la viaţă şi insectele: furnicile, moliile, gândacii de baie sau debucătărie. Şi, dacă ţi-au invadat casa, acestea îţi pot face viaţa un adevărat calvar. Iată câteva sfaturi utile despre cum poţi să scapi de insectele din locuinţă şicum să previi apariţia lor.

Gândacii vin prin fisuri

Păstrează curăţenia - depozitează alimentele în frigider sau în caserole închise etanş, nu lăsa pe masă şi pe jos firmituri sau alte resturi alimentare.

Astupă fisurile din pereţi - orice fisură în pereţi, în mobilă, în tocurile de la uşi şi geamuri trebuie astupată. Foloseşte silicon special sau spumă poliuretanică.

Foloseşte produse naturale - gândacii pot fi combătuţi folosind bucheţele de foi de dafin atârnate în toate zonele în care ai văzut insecte.

Apelează la produse chimice - alege sprayuri, capcane, prafuri sau soluţii pe bază de gel. Urmăreşte cu atenţie datele de pe ambalaj şi urmează întocmai sfaturile producătorului. Dacă ai animale de casă, înainte de a folosi orice produs toxic este bine să ceri sfatul unui medic sau farmacist veterinar.

simeon stalpnicul png

Praful de copt alungă furnicile

Foloseşte praf de copt - furnicile dispar rapid dacă în drumurile lor presari var, praf de copt, ardei iute pisat, boia iute sau praf de chilli.

Presară sare - acolo unde bănuieşti că vin furnicile. Se mai pot folosi bicarbonat de sodiu, felii de castraveţi, zeamă de lămâie sau boabe de cafea. Acestea se pun în zona frecventată cel mai des de insecte.

Click! îţi dă două reţete eficiente

Împotriva muştelor. Ai nevoie de: 50 cm de sfoară, o bucată de răşină, ulei de salată, câteva picături de sacâz. Sacâzul se cumpără din farmacii. Topeşte răşina, amestec-o apoi cu ulei şi adaugă sacâzul. Îmbibă sfoara în această soluţie şi agaţ-o într-un loc în cameră.

Contra gândacilor de bucătărie.

Ai nevoie de un amestec de apă, usturoi şi foi de dafin. Fierbe apa, lasă la înmuiat usturoiul şi foile de dafin 12 ore. Toarnă apoi soluţia într‑un pulverizator şi împrăştie lichidul în spatele frigiderului, a dulapurilor, pe lângă aragaz şi pe lângă pereţi.

Aşa te fereşti de căpuşele din parcuri!

Infestarea cu căpuşe este răspândită şi în zonele urbane, unde animalele de companie, în special câinii, aduc acasă aceste insecte. Chiar şi copiii care se joacă în parcuri sau în curţi pot lua căpuşe. Iată ce poţi face pentru a preveni apariţia căpuşelor în locuinţa ta:

* inspectează atent copiii atunci când se întorc de la joacă;* după o drumeţie, spală imediat, cu apă fierbinte, hainele şi celelalte obiecte care pot fi spălate pe care le-ai folosit sau au intrat în contact direct cu iarba;* dacă ai curte, nu lăsa iarba să crească prea mult;* poartă haine potrivite atunci când mergi în excursii;* poartă pantaloni lungi pe care să îi bagi în adidaşi;* leagă-ţi părul în coadă;* controlează atent animalele de companie dacă au căpuşe;* nu depozita lemnele de foc lângă casă;* nu sta direct pe iarbă atunci când mergi la un picnic;* evită zonele cu multă iarbă şi tufişuri;* poartă haine colorate, astfel încât să detectezi imediat o căpuşă;* foloseşte insecticide pentru iarbă şi vegetaţia din curte.

Locuieşti la curte? Poţi să previi apariţia ţânţarilor

Specialistul Click, Mihai Mereuţă, ne explică ce au de făcut cei care locuiesc la curte şi vor să prevină o invazie de ţânţari

Din cauza condiţiilor meteo, umiditate crescută ce va alterna cu perioade extrem de călduroase şi ploi abundente, tratamentele împotriva ţânţarilor fi mult îngreunate.

În această situaţie, se impune un control sporit al populaţiilor de ţânţari atât prin grija primăriilor, a consiliilor locale, a societăţilor comerciale cât şi prin grija oamenilor care au gospodării individuale.

Sursele de apă stagnate trebuie asanate

Sursele de apă stagnată, care constituie mediul de dezvoltare pentru ţânţari, trebuie tratate, asanate sau transformate în ape curgătoare pentru a împiedica dezvoltarea larvelor. În perioadele cu temperaturi deosebit de ridicate, durata ciclului de dezvoltare al ţânţarilor se poate reduce până la 5-7 zile. Pentru a face faţă noilor condiţii de înmulţire a insectelor sunt neceasare următoarele măsuri:

Asanarea bălţilor ocazionale din curţile proprii;

Înlăturarea bălţilor în mai puţin de 2-3 zile de la formarea lor;

Eliminarea recipienţilor neacoperiţi cu apă stagnată;

Asanarea bălţilor formate după ploaie;

Eliminarea bălţilor care se formează în urma stropirii stradale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net