Uite cum să cumperi ca să nu mai risipeşti mâncarea

Ultima actualizare:

Respectă lista pentru cumpărături Când mergem la cumpărături, ne pregătim o listă cu podusele de care avem nevoie. În primul rând, trebuie să ne decidem ce anume dorim să gătim. Lista trebuie să conţină îngredientele acestor preparate. În al doilea rând, este recomandat să verificăm ce produse avem deja în frigider, pentru a nu cumpăra de două ori acelaşi aliment. În cazul în care se întâmplă acest lucru, produsele pe care deja le avem vor ajunge la gunoi. Motivul? Mergem pe ideea greşită că sunt vechi, deşi, de cele mai multe ori, s-ar putea să ne înşelăm. Lista pentru cumpărături trebuie respectată întocmai. Nu cumpăra alimente în plus! Dacă nu au fost trecute pe listă înseamnă că nu ai nevoie de ele.

Nu face cumpărături cu cardul!Când faci cumpărături cu cardul, ştiind ca deţii o sumă mai mare de bani decât porţi, de obicei, în buzunar, tendinţa este să cumperi mai mult decât ai nevoie. Plăteşte cu bani cash şi abia atunci îţi vei da seama cât de uşor poţi rămânme fără ei. Ia la tine exact suma de bani de care ai nevoie!

Mergi la magazin? Lasă copilul acasă!Copilul te va face să scoţi mai mulţi bani din buzunar decât ai plănuit iniţial. Fie vrea dulciuri, fie vrea jucării. E celemai multe ori cedezi şi cumperi depăşind bugetul alocat. Este recomandat să mergi singură la cumpărături. Cel mic îşi doreşte tot soiul de produse alimentare pe care, poate că  nu le va consuma niciodată. În cele din urmă, acestea vor ajunge la gunoi.

Cum depozităm alimentele?Alimentele trebuie depozitate corect şi în condiţii optime pentru a nu se învechi şi pentru a nu fi obligat să le arunci. În primul rând, trebuie să cumperi produse cât mai proaspete. În al doilea rând, trebuie să le depozitezi la plus patru grade Celsius în frigider şi minu 18 grade Celsius în congelator. Nu în ultimul rând, trebuie să ştii că produsele din carne se cumpără printre ultimele, pentru a sta cât mai puţin timp la temperaturi ridicate.

Găteşte în porţii miciCând găteşti trebuie să ţii cont de numărul membrilor familiei tale. Dacă nu ai o familie foarte numeroasă nu este cazul să găteşti ca la cantină. Prepară mâncarea în porţii mici care să fie consumate în întregime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net