Uite cum să alegi cele mai bune oferte de televiziune prin cablu!

Ultima actualizare:

Laura Macavei Nu este deloc surprinzător faptul că foarte mulţi dintre noi sunt dependenţi de televizor, iar fiecare îşi urmăreşte programele preferate: sport, emisiuni de divertisment, filme, muzică, programe de ştiri. Asta, pentru că firmele de cablu ne pun la dispoziţie sute de canale din care putem alege.

Însă, există şi reversul medaliei: oferta abundentă, pachetele de programe tv, contractele, preţurile practicate ne pun, de multe ori, în încurcătură. Atunci când alegem firma distribuitoare de cablu, trebuie să fim atenţi la câteva aspecte foarte importante pentru a evita neplăcerile de după. Uite ce trebuie să faci pentru a beneficia de cea mai bună ofertă şi de cel mai bun preţ.

Nu ignora detaliile din contract!

Citeşte cu atenţie contractul! Chiar dacă ţi se pare stufos, chiar dacă te-ai înţeles înainte verbal cu operatorul de cablu, nu semn nimic până când nu-l parcurgi cu atenţie. Citeşte fiecare pagină, nu sări peste paragrafe care par neinteresante şi, dacă nu înţelegi ceva, întreabă, cere să ţi se explice. Trebuie să fii sigur că ai înţeles toţi termenii din contract, obligaţiile tale dar şi drepturile tale, obligaţiile şi drepturile firmei distribuitoare de cablu.

Evită contractele care nu-ţi permit să le reziliezi decât dacă plăteşti o anumită sumă de bani. Tu, ca şi consumator, ai dreptul să schimbi oricând vrei firma de cablu fără să ţi se ceară despăgubiri. Interesează-te despre oferte şi discounturi! În prima lună de contract, s-ar putea să beneficiezi de o ofertă specială, de un discount sau chiar de un serviciu gratuit. Ar trebui să fii foarte atent şi la ofertele următoare ale companiei. Dacă nu, în momentul în care se va termina promoţia oferită ţie, te vei trezi că factura creşte considerabil.

Nu cumpăra ceva ce nu-ţi foloseşte!

Întreabă care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe pachete ce-ţi pot fi puse la dispoziţie. Dacă, de obicei, te uiţi la aceleaşi programe tv, nu este cazul să cumperi un pachet care îţi oferă alte zeci în plus. Pentru că vei plăti mai mult pentru ceva ce nu foloseşti, pentru ceva ce nu ai nevoie. Pe de altă parte, trebuie să cunoşti întreaga ofertă pentru că s-ar putea să descoperi pachete mai avantajoase faţă de cele care ţi se oferă iniţial de către distribuitorul de cablu.

Compară şi negociază ofertele

Nu te gândi că firmele distribuitoare de cablu au, în mare, aceleaşi oferte pentru că te înşeli. Nu uita că ele se află într-o concurenţă acerbă, fiecare încercând să-şi atragă cât mai mulţi clienţi.

Deci, şi preţurile, şi ofertele, şi promoţiile şi discounturile sau gratuităţile vor fi diferite. Fă o comparaţie şi abia apoi decide ce alegi! Dacă tot întrebi despre cele mai bune oferte, ai putea să încerci şi să le negociezi obţinând o ofertă şi mai bună pe care, iniţial, operatorul de cablu nu ţi-a prezentat-o.

Cât te costă pachetele tv

UPC

Pachet Optim HD DVB-C – 25 lei; 65 de canale plus trei canale HD Pachet Familia HD – 40 lei 96 canale plus 11 canale HD Pachet Maxim HD – 50 lei 116 canale plus 14 canale HD Dacă doreşti şi HBO şi HBO Comedy sau FilmBox,  mai plăteşti pe lângă aceste sume încă 10 lei pe lună. Dacă doreşti pe lângă pachetul ales iniţial şi programul Passion  mai plăteşti încă 15 lei pe lună. Dacă doreşti şi Panonia şi Bollywood mai plăteşti încă 5 lei la abonamentul ales iniţial.

ROMTELECOM

Televiziune prin satelit Pachet TV Maxim – 12,28 euro pe lună 99 de canale incluse Pachet TV Extra – 8,56 euro pe lună 79 de canale incluse Pachet TV Variat – 6,08 euro pe lună 63 de canale incluse Televiziune prin internet Pachet TV Maxim – 13,64 euro pe lună ( preţul include şi abonamentul de telefonie Voce Oriunde 100)118 canale incluse Pachet TV Extra – 11,78 euro pe lună ( preţul include şi abonamentul de telefonie Voce Oriunde 100)101 canale incluse Pachet TV Variat – 12,40 euro pe lună ( preţul include şi abonamentul de telefonie Voce Oriunde 100)75 de canale incluse

RCS/RDS

Televiziune analogică – 25 lei, până la 62 de canale Televiziune digitală – 29 de lei până la 101 de canale Televiziune prin satelit Pachet Popular – 15 lei, până la 31 canalePachet Extra 2 popular – 20 lei, până la 48 de canalePachet Bază – 24 de lei, până la 61 de canalePachet Extra 1 – 29 lei, până la 64 de canalePachet Extra 2 – 29 de lei, până la 78 de canalePachet Extra Complet, 33 de lei, până la 81 canale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net