Uite ce perle au trântit liceenii la «Bacul picaţilor»!

Ultima actualizare:

Primul subiect a fost din nuvela „Budulea Taichii” de Ioan Slavici, dar puţin din candidaţi au ştiut să pronunţe acest nume. Personajului i-au spus în toate felurile: Bădălău, Tăileu, Bulucea, Pudulea, Teleleu.

 „Am avut ceva ce nici nu ştiu cum se cheamă, Bădi Tăileu, nu ştiu. Apoi am avut ceva despre importanţa comunicării în munca de echipă şi două personaje dintr-o comedie studiată. A fost greu”, a spus Alina, la ieşirea de la proba de luni, citată de Mediafax.

„Am venit la noroc. La comedie, am scris doar titlul «O scrisoare pierdură», atât”, s-a lăudat Iulian, la ieşirea din centrul de examen organizat la Colegiul „Spiru Haret”. Cerinţa era să caracterizeze două personaje aflate în conflict, dintr-o comedie.

„Nu am ştiut nimic. A fost nasol rău. Am auzit că era o comedie, ceva cu o scrisoare, dar nu ştiam pe nimeni”, spune un altul râzând.

Alte două tinere au ieşit din şcoală foarte supărate: „Ce personaje din comedie? Ce comedie? Şi celelălat, Slavici. Nu am ştiut nimic.”

O mămică a explicat pentru Mediafax de ce a fost atât de greu la examen: „Din păcate, copiii nu mai vor să înveţe. Mă uit la fiica mea. Ar fi făcut orice altceva decât să citească o carte. Cu chiu, cu vai, am reuşit s-o conving să deschidă manualele. Am citit împreună cometarii. Nu ştiu de ce, dar am sentimentul că tinerii tot trag nădejde că vor putea promova prin fraudă sau, cum zic ei, prin noroc. Dar fără să deschidă o carte.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net