Uite ce lucruri şi obiecte nu ai voie să arunci la tomberonul din faţa blocului!

Ultima actualizare:

    S-a stricat maşina de spălat rufe? Du-o la un magazin care colectează produsele defecte!
S-a stricat maşina de spălat rufe? Du-o la un magazin care colectează produsele defecte!

În locuinţa ta s-au adunat o mulţime de lucruri care nu-ţi mai sunt folositoare? Ar trebui să scapi de ele. Însă, trebuie să ştii că nu toate obiectele se aruncă la tomberonul din faţa blocului. Iată 5 dintre acestea!

Uleiul încins se absoarbe  cu şerveţele Ştiai că nu ai voie să arunci în scurgerea de la chiuvetă ulei alimentar sau grăsimi?  Dacă le arunci, există riscul de a se înfunda ţevile de scurgere. Mai mult decât atât, grăsimile depuse emană un miros foarte neplăcut. Ce-i de făcut: după ce ai gătit, adună uleiul şi grăsimile rămase în tigaie cu un serveţel pe care apoi îl arunci în coşul de gunoi.

Medicamentele expirate se duc la farmacieVrei să scapi de medicamentele expirate care s-au adunat de-a lungul timpului în sertar? Nu le arunca la gunoi! Există riscul ca acestea, odată ajunse în tomberonul din faţa blocului, să fie găsite şi înghiţite de copii sau alte persoane. Ce-i de făcut: Pune medicamentele într-o pungă şi lipeşte pe ea un biletel pe care scrie substante toxice. Sigilează apoi punga şi du-te la orice punct farmaceutic. Înainte de a pleca la farmacie, poţi pisa pastilele transformându-le în prafuri.

Cum scapi de un telefon mobil stricat?Ai un telefon mobil vechi, defect, pe care nu-l mai poţi repara şi de care nu ştii cum să scapi? În nici un caz nu-l arunca la cosul de gunoi.Ce-i de făcut: telefoanele mobile se reciclează în orice magazin Vodafone. Înainte de asta, scoate cartela SIM şi copiază pe un alt suport toate datele din telefon. Şterge-le apoi din memoria lui.

Bateriile se reciclează la punctele de colectareBateriile conţin substanţe foarte periculoase precum mercur, nichel, plumb, cadmiu, litiu. Acestea pun în pericol sănătatea omului şi, dacă sunt aruncate necorespunzător, pot contamina mediul înconjurător. Ce-i de făcut: dacă vrei să arunci baterii sau acumulatori, trebuie să le duci la punctele de colectare. Acestea sunt cutii amplasate la intrarea în marile magazine şi supermarketuri: Mega Image, Selgros, magazinele Bricostore. Pentru a scăpa de bateriile auto nefuncţionale, acestea trebuie duse la remat.

Du electrocasnicele vechi în magazinele de profil Televizoare, frigidere, calculatoare, maşini de spălat cuptoare cu microunde, toate acestea conţin substanţe deosebit de periculoase: mercur, plumb, crom, brom etc. Ce-i de făcut: dacă vrei să cumperi produse noi, du-le pe cele vechi la magazine de profil. La Flanco, de exemplu, se primesc pentru reciclare produse vechi şi defecte indiferent de marca acestora.  Dacă nu, contactează o firmă de salubritate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net