Transportatorii au renunţat la mega-protestul din 15 septembrie

Ultima actualizare:

Reprezentanţii transpoprtatorilor au arătat, după discuţiile de la Palatul Victoriei, că Guvrnul ar fi acceptat îngheţarea tarifelor la poliţele RCA timp de şase luni şi că, în acest caz, sunt dispuşi să renunţe la protestul programat pentru joi, 15 septembrie.

Transportatorii cer introducerea unui tarif de referinţă pentru poliţele de asigurare obligatorie auto, calculate pe baza raportului Milliman. Reprezentanţii acestora vor avea azi o întâlnire cu reprezentanţi ai Guvernului şi ai Consiliului Concurenţei, în încercarea de a găsi o soluţie rapidă pentru îngheţarea tarifelor, până la stabilirea unui sistem de referinţă în ceea ce priveşte poliţele RCA. „Dacă OUG va avea în cuprins tariful de referinţă, o măsură pe termen scurt, vom amâna protestul la nivel naţional”, a declarat, pentru news.ro, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu. Transportatorii i-au acuzat, în mai multe rânduri, pe asigurători că au mărit în ultimul an şi de cinci ori tarifele RCA, în mod nejustificat, iar modul în care se calculează preţurile nu este unul transparent.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că va adopta miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), actul normativ urmând să includă o prevedere privind îngheţarea tarifelor RCA timp de şase luni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net