Ţi-ai pătat bluza preferată? Uite cum scapi de cele mai frecvente pete

Citeste tot despre: 

Lupta cu petele de pe haine ne dă de multe ori bătăi de cap. Câţi dintre noi nu am aruncat din garderobă bluzele, cămăşile sau rochiile preferate după ce ne-am pricopsit cu ditamai pata de ciocolată, parfum, cafea sau chiar motorină. Dacă produsele de curăţat din magazine nu au dat rezultate, e bine de ştiut că puteam apela şi la alte trucuri pentru a scăpa de petele nedorite.

Petele de sânge de pe haine ies dacă ţii locul pătat sub jet de apă rece, timp de câteva minute. După curăţarea petei articolul vestimentar se spală cu apă caldă şi mult detergent.

Oţetul este ideal pentru îndepărtarea urmelor de antiperspirant de pe haine. Petele de transpiraţie se scot cu o soluţie de apă şi oţet (faci un amestec care să conţină jumătate apă, jumătate oţet).

Petele de cafea se curăţă cu ajutorul apei sărate. Materialul se ţine o oră în apă, apoi se clăteşte.

Petele de mucegai se înmoaie în oţet o oră, dacă pata e proaspătă, apoi materialul se clăteşte cu apă şi săpun.

Petele de fond de ten se scot cu miez de pâine. Zona pătata se freacă uşor cu miezul de pâine şi pata dispare.
 
Petele de iarbă proaspete dispar ajutorul unei soluţii de lămâie şi apă. Un alt truc este să freci zona pătată cu tărâţe.

Petele de grăsime proaspete se scot cu ajutorul pastei de dinţi. Se pune pastă de dinţi pe pată, se lasă să se usuce, apoi se curăţă cu o perie sau se pune pe pată făină până se absoarbe făina. La urmă, se spală cu apă şi detergent.

Petele de cerneală şi pix se curaţă cu lapte. Asta ajută, însă, doar dacă petele sunt proaspete.

Petele de parfum ies cu glicerină caldă apoi se clătesc normal.

Petele galbene de pe ţesături se scot cu o soluţie de bicarbonat cu apă. Se lasă la înmuiat o oră apoi se clătesc normal.

Petele de ulei (de floarea soarelui sau de măsline) de pe haine se pot scoate cu ajutorul detregentului de vase. Se toarnă pe pată, se lasă la înmuiat câteva zeci de minute şi apoi se spală la maşină. Procedeul poate fi repetat.

Petele de ciocolată de pe haine se scot prin frecare cu apă foarte sărată. Pot fi îndepărtate şi dacă torni apă rece pe pată, după ce ai îndepărtat înainte ciocolata uscată de pe material.

În cazul petelor de noroi mai dificile, curăţă un cartof, taie-l în două şi apoi freacă zona pătată.

Şi petele de motorină, benzină sau ulei de maşină şi-au găsit inamicul. Ele pot dispărea cu ajutorul dizolvantului.

Petele lăsate de sucul de fructe pot fi eliminate cu zeama de lămâie.

Petele de gălbenuş dispar dacă aplici pe zona pătată saramură.

Ceara de lumânări de pe haine poate fi îndepărtată cu ajutorul fierului de călcat. Peste zona cu probleme aşează un serveţel şi apoi calcă-l cu fierul. Ceara se va dezlipi uşor.

Dacă ai pătat bluza sau tricoul cu ruj, nu trebuie decât să freci pata cu apă rece şi oţet.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1